2020. január 15. | 13:51

A Fisker elektromos SUV-ja 11 millió forint körül elérhető lesz.

A Fisker új információkat árult el az Ocean elektromos SUV-ról, például hogy 480 km körüli hatótávval, vegán belső anyagokkal és 37 000 dollár, azaz 11 millió forint körüli kiinduló árral érkezik majd.

A nagy teljesítményű változata pedig kevesebb mint 3 másodperc alatt képes lesz teljesíteni a 0-100 sprintet, a pletykák szerint összkerékhajtással és 300 lóerőnek megfelelő teljesítménnyel érkezik. A végső teljesítmény adatokat 2021-ben teszik közzé, vagyis idén még számíthatsz pár információmorzsára.

Azt már tudni, hogy a belépő szintű modell 20 colos felniken hagyja el a gyárat, viszont kérhető 22 colosakkal is. Az 566 literes csomagtér viszonylag nagynak számít, emellett rengeteg kijelző található benne és szinte minden ablak és panel nyitható egy gomb segítségével.

Az adatok alapján közvetlen ellenfele lehet a nemsokára érkező Tesla Model Y-nak, amely egyébként hosszabb és keskenyebb. A Performance verzió a 0-100-at 3,5 másodperc alatt teljesíti és itt kb. ki is fújt ennek a kategóriának az élmezőnye.

"Reméljük, hogy hamarosan megoszthatjuk a Fisker Ocean további adatait a világgal" - mondta Fisker Henrik.