szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Ford Ranger két új limitált kiadást kap Európában

2021. április 13. | 12:01

Más-más célközönségnek készül a Ranger Stormtrak és a Ranger Wolftrak.

A Ford megállás nélkül frissíti a Rangert, hogy az versenyképes maradjon a konkurenciával szemben a következő generációs modell megérkezéséig. A pickupnak számtalan különböző változata érhető el az Egyesült Államokban és Európában, a vállalat pedig most két új limitált kiadású kivitelt ad hozzá az európai kínálathoz.

A modellek különböző szerepet töltenek be a hierarchiában, úgy is fogalmazhatunk, hogy más-más célcsoportnak készülnek. A Stormtrak a prémiumkategóriába nyert besorolást a jellegzetes vizuális fejlesztéseivel és az új funkcióival, míg a Wolftrak azoknak készült, akik tényleg munkára használják a gépjárművet, és nem fontos nekik annyira a luxus, de azért adnak a stílusos körítésre és környezetre.

Előbbi, vagyis a Stormtrak a Wildtrak sorozaton alapul, a feltűnőbb változat (ami piros, fehér vagy kék színben választható) LED-es fényszórókkal, kiegészítő alvázvédelemmel, külső matricákkal és fekete hátsó lökhárítóval rendelkezik. A jelvények különösen vastagok, hogy árnyékot tudjanak vetni, az utastérben sportülések várják az utazókat (ezek amúgy a Raptorból lehetnek ismerősek). Az exkluzivitást a korlátolt gyártásmennyiség szavatolja, a Stormtrak kizárólag 2,0 literes, biturbó dízellel megy (ennek a maximális teljesítménye 213 lóerő és 500 Nm forgatónyomaték), az erőt a 10 fokozatú automata sebességváltó juttatja el mind a négy kerékre.

A Wolftrak a 170 lóerős, 420 Nm nyomatékú 2,0 literes Ecoblue dízelt kapja, a kapcsolható összkerékhajtás és a zárható hátsó differenciálmű az alapfelszereltség részét képezi, a 17 colos felnikre pedig All-Terrain terapabroncsok kerülnek. Az 1 tonnás hasznos terhelés és a 3500 kilogramm maximális vontatási súly teheti igen vonzóvá a kivitelt. A Ford arra számít, hogy a korlátozott példányszámú Wolftrak iránt erőteljes lesz a kereslet a mezőgazdasági és erdészeti munkákat végző ügyfelek, illetve a magánemberek részéről. A Ranger Stormtrak és a Ranger Wolftrak ez év októberében érkezik meg a Ford európai márkakereskedéseibe.

Most pedig tekintsd meg a Ford Raptorról készített videónkat:

Amit még nem tudtál a karbon technológiáról - Videóinterjú  Ki lehet játszani a Tesla éberségfigyelő rendszerét? – VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!