Frissítő vagy felháborító: 2019 GMC Sierra vs 2019 Chevrolet Silverado

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A General Motors a múltban több kritikát kapott a miatt, hogy megpróbálja eladni ugyanazt a terepjárót két különböző név alatt, mint például a Chevrolet Silverado és a GMC Sierra esetében. A GM elkezdett változtatásokat eszközölni a kimenő generációkban.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az igazi különbségtételt a 2019-ben érkező Silverado és a Sierra jelenti, melyeket nem sokkal ezelőtt mutattak be. Azt, hogy eléggé különbözőre és egyedire sikerültek-e ezek a modellek, azt mindenki saját maga eldöntheti a leírás és a fotók alapján.

Mindkét autó eléggé vaskos és szögletes. A GMC egy vastag krómból készült hűtőráccsal rendelkezik, mely egy masszív krómhálót vesz körül. A Chevy különböző fajta rácsmegoldásokat kapott, mely a szegélytől függ, ám mindegyik épp olyan hatalmas, mint a GMC esetében. A Chevrolet abban mutat igazi különbséget, hogy a rácsnak nincs kerete, így az jobban beleolvad az autó elejébe.

Chevrolet Silverado

Fotózáson a Chevrolet Silverado

A Sierra első fényszórói hagyományosabb alakzatúak, ám inkább középirányba tendálnak, és egyfajta háromdimenziós hatást keltenek. Az egyelőre nem világos, hogy ezek kizárólag a Denali szegély sajátja, ám a GMC azt mondja, hogy a C alakú LED díszítőcsík a lámpák körül a Sierra kifejezett dizájneleme lesz. A Silverado fényszóróinak elrendezése szintén többféle lehet, a szegélyezéstől függően. Az alacsonyabb modellek egyforma méretű lámpákat kapnak, és a rács jobb alsó részébe kerülnek. Bármelyik Silveradot is választod, úgy fog tűnni, mintha lenne egy bevágás a fényszórókban.

GMC Sierra

GMC Sierra

Mivel a Sierra és a Silverado ugyanazt a többféle anyagot felvonultató struktúrát tartalmazza, valamint az alkatrészek is nagy mértékben ugyanazok, csak külsőleg, és főleg oldalról nézve lehet köztük különbséget tenni. Tulajdonképpen a vezetőfülkében nem látni ebből a szögből nagy eltérést.

A karosszéria karakterelemei enyhén különböznek, más az ajtóborítás, a GMC ablakszegélye pedig króm, a Silveradóé pedig fekete. A Silverado kerékdobja íves, a GMC-é inkább szögletes. A Sierra első sárvédője dekoratív módon végződik, mely a motor méretét mutatja be, majdnem ott, ahol a Chevyn a Silverado embléma található. A leginkább különbözőnek mondható elemek azonban az első és hátsó végeken találhatóak, melyek oldalról is megkülönböztethetővé teszik az autókat.

Chevrolet Silverado hátulnézetben

Így fest hátulról a Chevrolet Silverado

Hátulról azért igazán szembetűnő a különbség, mindkét modellen a hátsó lámpák erősen emlékeztetnek azonban az első fényszórókra. A magasabban szegélyezett GMC-k egyedülálló hátsó kialakítással rendelkeznek. A hátsó lökhárító szögletessége és a kipufogóvégek háromszögletű alakja mindkét járművön megtalálható.

A GMC Sierra bemutatása

A GMC Sierra bemutatása

Annak ellenére, hogy csak közeli felvételeket lehet látni a Denali belső térről, a GMC Sierra vezetőfülkéje nagyon hasonlít a Silveradoéra, a középső oszlop szinte teljesen megegyezik. Igazán hasonló a 8 hüvelykes érintőképernyő, de a műszerfalon is fel lehet némi hasonlóságot fedezni. A Denali modell végre megkapta a valódi faberakást, valamint más, magas színvonalú anyagokat is használ annak érdekében, hogy még inkább felfelé lógjon ki a kategóriájából.

A Chevrolet Silverado műszerfala

A Chevrolet Silverado műszerfala

Mit gondolsz a 2019 GMC Sierra és a Silverado összehasonlításáról? Oszd meg a véleményedet hozzászólás formájában!

Forrás és további képek:

Kapcsolódó írások

Chevrolet Corvair kabrió, elől nézet
2018. szeptember 29.
A Valaha volt legveszélyesebb autó-díj győztese: Chevrolet Corvair
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra
1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást