2018. március 05. | 17:42

A General Motors a múltban több kritikát kapott a miatt, hogy megpróbálja eladni ugyanazt a terepjárót két különböző név alatt, mint például a Chevrolet Silverado és a GMC Sierra esetében. A GM elkezdett változtatásokat eszközölni a kimenő generációkban.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az igazi különbségtételt a 2019-ben érkező Silverado és a Sierra jelenti, melyeket nem sokkal ezelőtt mutattak be. Azt, hogy eléggé különbözőre és egyedire sikerültek-e ezek a modellek, azt mindenki saját maga eldöntheti a leírás és a fotók alapján. Mindkét autó eléggé vaskos és szögletes. A GMC egy vastag krómból készült hűtőráccsal rendelkezik, mely egy masszív krómhálót vesz körül. A Chevy különböző fajta rácsmegoldásokat kapott, mely a szegélytől függ, ám mindegyik épp olyan hatalmas, mint a GMC esetében. A Chevrolet abban mutat igazi különbséget, hogy a rácsnak nincs kerete, így az jobban beleolvad az autó elejébe.
Fotózáson a Chevrolet Silverado

A Sierra első fényszórói hagyományosabb alakzatúak, ám inkább középirányba tendálnak, és egyfajta háromdimenziós hatást keltenek. Az egyelőre nem világos, hogy ezek kizárólag a Denali szegély sajátja, ám a GMC azt mondja, hogy a C alakú LED díszítőcsík a lámpák körül a Sierra kifejezett dizájneleme lesz. A Silverado fényszóróinak elrendezése szintén többféle lehet, a szegélyezéstől függően. Az alacsonyabb modellek egyforma méretű lámpákat kapnak, és a rács jobb alsó részébe kerülnek. Bármelyik Silveradot is választod, úgy fog tűnni, mintha lenne egy bevágás a fényszórókban.
GMC Sierra

Mivel a Sierra és a Silverado ugyanazt a többféle anyagot felvonultató struktúrát tartalmazza, valamint az alkatrészek is nagy mértékben ugyanazok, csak külsőleg, és főleg oldalról nézve lehet köztük különbséget tenni. Tulajdonképpen a vezetőfülkében nem látni ebből a szögből nagy eltérést. A karosszéria karakterelemei enyhén különböznek, más az ajtóborítás, a GMC ablakszegélye pedig króm, a Silveradóé pedig fekete. A Silverado kerékdobja íves, a GMC-é inkább szögletes. A Sierra első sárvédője dekoratív módon végződik, mely a motor méretét mutatja be, majdnem ott, ahol a Chevyn a Silverado embléma található. A leginkább különbözőnek mondható elemek azonban az első és hátsó végeken találhatóak, melyek oldalról is megkülönböztethetővé teszik az autókat.
Így fest hátulról a Chevrolet Silverado

Hátulról azért igazán szembetűnő a különbség, mindkét modellen a hátsó lámpák erősen emlékeztetnek azonban az első fényszórókra. A magasabban szegélyezett GMC-k egyedülálló hátsó kialakítással rendelkeznek. A hátsó lökhárító szögletessége és a kipufogóvégek háromszögletű alakja mindkét járművön megtalálható.
A GMC Sierra bemutatása

Annak ellenére, hogy csak közeli felvételeket lehet látni a Denali belső térről, a GMC Sierra vezetőfülkéje nagyon hasonlít a Silveradoéra, a középső oszlop szinte teljesen megegyezik. Igazán hasonló a 8 hüvelykes érintőképernyő, de a műszerfalon is fel lehet némi hasonlóságot fedezni. A Denali modell végre megkapta a valódi faberakást, valamint más, magas színvonalú anyagokat is használ annak érdekében, hogy még inkább felfelé lógjon ki a kategóriájából.
A Chevrolet Silverado műszerfala

Mit gondolsz a 2019 GMC Sierra és a Silverado összehasonlításáról? Oszd meg a véleményedet hozzászólás formájában! Forrás és további képek: