Új funkciókkal bővült a Google Maps néven ismert térképszolgáltatás, melyek segítségével a felhasználók elkerülhetik a zsúfolt helyeket az ünnepi bevásárlások során.

A fejlesztések célja, hogy a Google Maps felhasználói jobban eligazodjanak azokon a helyeken, amelyeket az ünnepek előtt szeretnének felkeresni. Ezen funkciók használatával elkerülhetjük a tömeget, amit bizonyára sokan szeretnének megtenni.

Az Area Busyness megjelenése az egyik újdonság, ezen keresztül az alkalmazás képes megmutatni a környező utcák, terek, területek zsúfoltságát. A Google szerint a funkció segíthet a kellemesebb utazások megtervezésében, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy azonosítsák és elkerüljék a forgalmas területeket, közben persze a népszerű turisztikai helyeket is képes megjeleníteni, ez utóbbi annak jelenthet mankót, aki szeret új helyeket felfedezni.

A Google mindezt a valós idejű és a korábbi helymeghatározási adatok összegyúrásával éri el, amelyeket az alkalmazás az úgynevezett „forgalmi trendek” biztosítása érdekében gyűjt. Bár a számok nem mindig pontosak, elég jó iránymutatást adnak arról, hogy mennyire lesz forgalmas egy hely, mielőtt oda az ember megérkezne.

A cég emellett a Directories funkciót is tovább fejleszti, így az applikáció képes lesz megmondani, milyen üzletek vannak egy adott épületben, valamint egyéb hasznos információkkal is szolgál, például felvilágosítást ad arról, hogy az általunk felkeresni kívánt hely nyitva van-e, milyen a vásárlói minősítése, és hogy az adott épületben melyik emeleten található.