Egy évvel a Toyota Yaris negyedik generációjának európai bevezetése után Spanyolországban megjelent az ECOVan változat, amely hibrid hajtású kishaszonjárműként az eddigieknél több rakodóteret kínál a vásárlóknak.

A Yaris ECOVan külsőre megegyezik az Év Autója-címet begyűjtő japán szuperminivel – kivéve akkor, ha az opcionális, vinil borítású hátsó ablakokat választjuk. Az utastérben már egészen más a helyzet: a hátsó ülések eltávolításával jelentősen megnövekedett raktér áll rendelkezésre. A Yaris ECOVanba 720 liternyi rakomány fér el, szemben az alapváltozat 286 literével. A 0,9 m³ alapterületű, síkpadlós csomagtartó fából készült, amelyet tartós és texturált gumiszőnyeg borít.

Az ülések mögött biztonsági rács is található, valamint speciális rögzítők, melyek a nagy és nehéz csomagok rögzítését segítik elő. A Yaris akár 430 kg-os rakományt is elbír.

Míg a Yaris személyszállító változatát Európában 1,0 és 1,5 literes benzinmotorokkal is árulják, az ECOVan kizárólag hibridként kapható. Ez a hajtáslánc egy háromhengeres, 1,5 literes motort kombinál egy villanymotorral, az összteljesítmény 115 lóerő, a csúcsmyomaték pedig 120 Nm. A teljesítményt egy e-CVT automata sebességváltó küldi az első tengelyre.

A Yaris ECOVan két felszereltségi szinten kapható. A Business Plus alapfelszereltséghez tartozik a Toyota Safety Sense ADAS-rendszer, az infotainment rendszer 7 colos érintőképernyője, a LED-es fényszórók, a légkondicionáló és a 15 colos könnyűfém keréktárcsák. Az Active Tech LED-es hátsó lámpákkal, 8 colos érintőképernyővel, tolatókamerával, intelligens belépéssel és kulcs nélküli indítással, valamint bőrrel bevont kormánykerékkel egészül ki.

Az ECOVan kivitel drágább, mint az ötüléses Yaris, az átalakítás 1300 euróval plusz áfával növeli az alapmodell árát. Ez azt jelenti, hogy az aprócska LCV 23 373 eurótól indul a Business Plus felszereltségi szintért, és 24 498 eurótól az Active Techért. A Toyota Yaris ECOVan egyelőre csak Spanyolországban kapható, de valószínűleg a közeljövőben más európai piacokon is megjelenik.