Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hivatalos: lezár egy korszakot a Mercedes a történetében

2023. május 09. | 17:17

Egy ideje már benne volt a levegőben a dolog.

Ahogy egyre inkább teret nyernek az eladások tekintetében az SUV-k, úgy szorulnak vissza a piacon az olyan hagyományosabb modellek, mint a szedánok, a kombik és az egyterűek. Nincs ez másként a Mercedes háza táján sem, hiszen a Datahouse adatai szerint 2022-ben a magyarországi eladások kevesebb mint 45 százalékát tették ki a szedánok, kombik, egyterűek, kompakt ferdehátúak és a sportautók, a többi mind hobbiterepjáró volt.

Ez globális szinten is hasonlóan alakul, így a csillagos márka komoly lépésre szánta el magát. Egy olyan modellt vezetnek ki a kínálatból, amely közel 20 éve jelen van a palettán. Megerősítették a hírt, miszerint augusztus 31-én befejezik a CLS gyártását, egyelőre utód nélkül.

Az Audi A7 riválisa nem az első a Merci kínálatában, amit elkaszáltak. Korábban az SLC, az S-osztály kupé és kabrió, valamint az AMG GT nyitható tetejű változata is hasonló sorsra jutott. Egyes hírek szerint az A-osztályos limuzin is hamarosan a végéhez ér.

Ami a CLS eladásait illeti, nem annyira meglepő a döntés, hiszen idehaza is mindössze 46 darab talált gazdára tavaly egész évben. A négyajtós CLS kupé 2004-es piacra lépésekor elég sokkoló látvány volt, nagy sikere is lett. Aztán 2012-ben jött belőle a még dögösebb shooting brake kivitel.

Korábban egyébként mi is teszteltük a CLS-t a 400d kivitelben, amelynek 6 hengeres motorja 330 lóerőt és 400 Nm-t produkál.

Mercedes
Elaludt az utas, a taxisofőr a szokásos viteldíj háromszorosát számlázta ki Szijjártó Péter: újabb akkugyár épül Debrecenben, 400 milliárd forintból

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!