Korábban már megszellőztette a Nissan, hogy milyen is lesz a következő generációs Z. Most pedig hivatalosan is lerántották a leplet az új sportkupéról, amely a Toyota Supra és a BMW Z4 legnagyobb riválisa lehet.

Az új Z-ben egy 3,0 literes, duplaturbós V6 dolgozik, amely például az Infiniti Q60-ban is megtalálható. Az új modell 405 lóerejével nem csak erősebb a 370Z-nél, de az 5600-nál leadott 475 Nm-es nyomatékával is túlszárnyalja elődjét. Az erőátvitelben egy 6 sebességes manuális váltó dolgozik (váltáskor rev-matching funkcióval), amely a hátsó kerekekhez továbbítja a nyomatékot. Kérhető egyébként 9 sebességes automatával is az autó, ha valaki ezt preferálja.

A gyártó elmondása szerint nagy hangsúlyt fektettek a vezethetőségre, valamint jóval merevebb lett az autó, mint elődje. Egyedi gátlókat tettek bele, amelyek jótékony hatással vannak a kezelhetőségre. Az alapkivitelek 18, míg a magasabb felszereltségűek 19 colos kerekeken gurulnak.

A beltérben igyekeztek megtartani néhány klasszikus elemet, de a technológia itt is fejlődött, hiszen akár 8 colos kijelző is kérhető. A vezető előtt 12,3 colos digitális műszerfal jeleníti meg a legfontosabb információkat. A hazai bevezetésről és árakról egyelőre nincs információ.

Ha érdekelnek a Nissan Z-család korábbi tagjai, akkor ezt a bemutatót se hagyd ki!