Bemutatták a 2021-es Nissan Z sportautó prototípusát

Közzétéve:
2020-09-16, 09:06

Hosszú idő után ismét villantott a japán márka.

Már nagyon vártuk a Nissan új Z jellel ellátott modelljét, hiszen nem csak a Datsun, a 350 és 370Z rajongói számára fontos ez, hanem szinte minden autószerető embernek.

2021-es Nissan Z Proto elölről

„A Z mint egy vérbeli sportautó reprezentálja a Nissan szellemiségét. Egy kulcsmodell lesz a Nissan NEXT programunkban, amellyel bizonyítjuk, hogy olyan húzásokat vállalunk be, amelyeket mások nem feltétlenül lépnek meg. Én magam is nagy rajongója vagyok a Z modelleknek, így izgatottan jelentem be, hogy jön a következő típus” – mondta Ucsida Makoto, a Nissan vezetője.

2021-es Nissan Z Proto hátulról

A formaterv természetesen japánban készült, és láthatóan igyekeztek hagyományőrző stílusban megalkotni az autó vonalait. A sárga fényezés és a fekete tető is utal a régi S30-ra, valamint a 300ZX (Z32) modellre is. Az autó 4382 mm hosszú, 1850 széles és 1310 mm magas.

2021-es Nissan Z Proto oldalról

“A csapatunk hosszas kutatást végzett azzal kapcsolatban, hogy az előző Z típusokat mi tette sikeressé, és ezekre támaszkodva alakítottuk ki a dizájnt” – nyilatkozta Alfonso Albaisa, a formatervezés vezetője.

A LED fényszórók modernséget kölcsönöznek az autónak, a négyszögletű hűtőrács pedig agresszivitást. Oldalról pedig szinte semmivel sem összetéveszthető a sziluett, vérbeli Z-ről van szó. A hátsó kialakítás is a 300ZX-re hajaz, persze modernizálva. Az összképet pedig a dupla kipufógóvégek és a 19 colos felnik teszik teljessé.

2021-es Nissan Z Proto beltér

belteret is úgy alakították ki, hogy utcán és pályán egyaránt jól használható legyen. A sofőr előtt 12,3 colos digitális műszeregység található, ám a kabin mégis kicsit retró hangulatot áraszt. Természetesen a sárgás betétek itt is feltűnnek.

2021-es Nissan Z Proto felni

A Nissan gépteteje alatt egy duplaturbós V6 dolgozik, amelyhez egy hatgangos manuális váltót társítottak. Az autó hangolása még jelenleg is zajlik, de a gyáriak kijelentették, hogy az elmúlt 50 év hagyatékához hű, vérbeli sportautót kapnak majd a rajongók.

Amennyiben érdekelnek a klasszikus Datsun modellek, nézd meg ezt a bemutatót. Ha a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.

Kapcsolódó írások

Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Nissan Maxima
2018. október 24.
A Los Angeles-i Autószalon egy kicsit még odébb van, azonban a 2019-es Nissan Maximáról már kiszivárgott egy-két infó!

További hírek