Datsun tuning – amikor csak a visszapillantó marad gyári

Közzétéve:
2018-10-02, 09:43

Ennél az S30-nál a súlyos elmebaj jelei mutatkoznak. Azt hiszem, ezt nevezik igazi fanatizmusnak.

Az R Tune Garage közreműködésével építette újjá Dwayne Ho ezt a Fairlady Z típust. Elmondása szerint már gyermekkorában megfogta a forma. Akkor döntötte el, addig nem raknak érmét a szemére, míg nem lesz egy saját S30-a. Hosszas keresgélés után talált egy gyári állapotú darabot, mely természetesen kukára volt rohadva. Ám ő nem riadt vissza holmi lyukaktól, belevetette magát a renoválásba. És ha már ott volt, egy kicsit felpiszkálta a dolgokat a Datsunban.

Dwayne Ho S30 tuning elölről

Első lépésként a rozsdától akarta megszabadítani az autót. Gondolta kicsit lebontja, hogy befoltozzon ezt-azt, ám a dolgok hirtelen elszabadultak. Mire hat év múlva felocsúdott, a bódé teljesen átalakult. Minden mozdítható burkolóelemet karbonszálasra cserélt. A géptetőt, a sárvédőket, a szélesítéseket, az ajtókat és még sorolhatnám. Túl azon, hogy a kompozit anyag könnyű, a karbonszálas elemek felrakásának fő célja a rozsda továbbterjedésének megelőzése volt. Ráadásul elég vagány kinézetet adnak az autónak ezek az alkatrészek.

A következő tétel a listán a futómű felújítása volt. A lengőkarok az Arizona Z Carstól érkeztek, a többi elem pedig RTG alkatrész. Biztos, ami biztos az összes csapágyat és szilentet is kicserélte. A felnik pedig 15 colos AME darabok.

Dwayne Ho S30 tuning hátulról
Dwayne Ho S30 tuning hátsó futómű

Dwayne azonban nem állt meg az optikai tuningnál, mint sokan mások. A motorházfedél alatt is komoly változások történtek. Érdekes megoldás, hogy a 45DCOE Weber karburátorok trombitái egyedi festést kaptak, a gyújtás esetében pedig egy MSD rendszerre esett a választás a megfelelő szikra érdekében. Az egyedi, RTG logós forgácsolt bakok, és a Z betűt mintázó nívópálca fogantyú is szép megoldás.

Habár a szelepfedélen a „2400” felirat szerepel, ez csak egy amolyan tiszteletnyilvánítás az eredeti blokk előtt. Dwayne egy 2,8-as motort rakott bele, melyet később felfúrt 3,4 literesre. Így került tehát egy első szériás kasztniba egy utolsó szériás blokk, melyet lehelet finoman megmókoltak. A motor továbbá kovácsolt dugattyúkat, hajtókarokat és főtengelyt, valamint módosított vezérműtengelyt és nagyobb szelepeket is kapott.
Dwayne Ho S30 tuning motortere

Dwayne Ho S30 tuning hátsó lámpák

Egyelőre nem volt padon a gép, de a tulaj szerint valahol 300 lóerő körül jár. A kocsi alatt rozsdamentes kipufogórendszer durrog, a váltó viszont még a gyári szerkezet egy ideig. A beltér szintén megér egy misét. Az üléseket és a kárpitokat szépen felújította, szinte mindent bőr borít. A csomagtartóban az egyedi üzemanyagtankot bőrrel vonta be, melyből rozsdamentes csövek viszik előre a naftát.

Készültek már szép S30-ak az elmúlt időszakban, de ebbe a példányba semmilyen szempontból nem lehet belekötni. Minden területen alapos munkát végeztek, legyen szó a karosszériáról, a futóműről vagy a motorról.
Dwayne Ho S30 tuning beltere

Forrás:

Kapcsolódó írások

LouZfer, ördögi Datsun a pokolból – Datsun 240Z
2018. január 12.
1100 dollárért vette Scott Koehler Datsun 240Z-jét, ami kezdetben hiányos, rozsdás volt, de végül egy teljesen egyedi tuningautót épített belőle!
1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.