A Hummer elektromos meghajtással térhet vissza!

Közzétéve:
2019-10-21, 15:00

A General Motors majdnem egy évtizeddel ezelőtt kinyírta a Hummert, de úgy tűnik, hogy pár éven belül EV-ként térhet vissza.

Több olyan pletyka is terjeng a neten, hogy GM újra értelmezi a Hummer nevet és egy új, elektromos pickup, illetve SUV viseli majd.

A modellek állítólag a Detroit-Hamtramck összeszerelő üzemben készülnek, amelyet az United Automobile Workers szakszervezettel kötött ideiglenes megállapodásnak köszönhetően mentettek meg. A gyártás várhatóan 2021 végén kezdődik, és a vállalat állítólag 83 milliárd forintnak megfelelő összeget fordítottak rá.

Az elektromos Hummer koncepció orr része

A Hummer új generációs modelljeiről keveset tudunk, ám ezek állítólag prémium járművek lesznek. Reuters szerint a "BT1 elektromos teherautó / SUV program" része csak ez.

A program nem kifejezetten a Hummerre összpontosít, mivel értesülések szerint a vállalat 2023-ban tervezi egy elektromos Cadillac crossover és egy elektromos GMC pickup bevezetését is.

A Hummer H3T elektromos koncepció hátulról

Az első elektromos pickup azonban 2021-ben érkezik, állítólag Hummer név alatt. Ez azonban még nem végleges, annyi biztos, hogy Project O névre keresztelték a szóban forgó elektromos tanulmányt.

A pickup elindítását követően egy performance variáció is érkezik 2022-ben. Nincs szó a specifikációkról, de lehet, hogy egy terepjáró ihletésű változata hasonlítani fog a Ford F-150 Raptorhoz.

A Hummer H3T elektromos koncepció

A BT1 járműveit állítólag az úgynevezett skateboard platformra építik majd és a közelgő pickup  belépő ára várhatóan 25 millió forint körül alakulhat. A magas ár egyik oka a Hummer név újjáélesztése lehet, mivel a társaság még mindig ismert a drága pickupokról és SUV-król. A Hummer jobban illeszkedhet a Cadillachez is, mivel a luxusmárka 2013-ban szankcionálta a Escalade EXT-t a meglepően kevés eladás miatt.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.

További hírek