A Hyundai közreműködésével valósulhat meg az Apple önvezető autója?

Közzétéve:
2021-01-11, 12:58

Egy koreai napilap információi alapján a megállapodás még idén márciusban létrejöhet, az önvezető elektromos jármű gyártása pedig 2024-től indulhat.

Egy koreai napilap információi szerint még idén márciusban létrejöhet a megállapodás a Hyundai Motor és az Apple között, melynek keretében 2024-től megkezdik az Apple régóta várt önvezető elektromos autójának gyártását. A Hyundai pénteki közleménye alapján 2027-től a járművet dobnák piacra a járművet. A bejelentés hatására a koreai autógyártó részvényeinek értéke közel 20 százalékkal emelkedett.

A Hyundai Motor nem kommentálta a koreai napilap értesüléseit, a pénteki közleményüket hangsúlyozva elmondták, hogy számos felkérést kaptak különböző vállalatoktól, akik egy önvezető elektromos jármű fejlesztésében keresik az együttműködést. A hírekhez egyelőre az Apple sem fűzött kommentárt.

Apple autó

Sajtóinformációk szerint a gyártást az amerikai Georgia államban található Kia-gyárban, vagy egy újonnan felépítendő gyáregységben kezdhetik meg 2024-től. A kezdeti célkitűzés 100 ezer járműről szól, a távlati célok között viszont évi 400 ezer autó legyártása szerepel. A Hyundai és az Apple közös projektjének bétaverziója akár már 2022-ben napvilágot láthat.

Ahogy arról a tavalyi év végén olvashattál itt az Alapjáraton, új vezetőt neveztek ki az önvezető autókért felelős részleg élére az Apple-nél. Egyelőre nem tudni, mi lesz a Hyundai és az Apple esetleges együttműködésének végkifejlete, ám legalább megmozdult valami az amerikai vállalat sokat emlegetett projektje körül.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

robotkutya
2020. december 11.
A Boston Dynamics termékei között Spot, a négylábú, kutyaszerű robot is megtalálható, mely akár lépcsőzni is képes.
A Samsung önvezető autót fog tesztelni
2017. május 04.
A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni

További hírek