Így nézhet ki a gyártásba kerülő BMW iNext

Közzétéve:
2020-05-04, 10:32

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg így fog-e kinézni a gyártó elektromos zászlóshajója!

A BMW jelentős erőfeszítéseket tesz az elektromos járművek fejlesztéséért. A következő években több modellt is be fog mutatni, az EV sorozat csúcsán pedig az iNext áll majd. Ennek koncepcióját a 2018-as Los Angeles-i Autószalonon mutatták be, ahhoz képest pedig történt néhány változás.

A Magnus S. Mattulat által készített renderelések megmutatják, nagyjából hogyan is nézhet majd ki a gyártósorról legördülő példány. Legalábbis örülnék neki, mivel a rajzok alapján egy kimondottan szép modell lenne, továbbá egy kis újdonságot mutat a BMW eddigi konzervatív formái után.

A BMW iNext gyártásba kerülő változata elölről fotózva

Az iNext elég ígéretesnek tűnik, szemben az eddigi “i” modellekhez (i3 és i8) képest. Ez sokkal inkább a mainstream vonalat erősíti és élhetőbb is lesz. Van azonban néhány tervezési különlegessége, például a nagy oldalsó ablakai és a vékony B oszlop, ezeknek köszönhetően az utasok kellemes, légies belteret kapnak.

Azt még nem árulta el a gyártó, hogy összkerék-meghajtással is piacra dobja-e az iNext-et, mivel az eddigi új EV-k (iX3 és i4) esetében nem ez volt a jellemző, hiszen ezek csak hátsókerék-meghajtással voltak elérhetőek. Mivel ezt szánják a zászlóshajónak, simán lehet, hogy mind a két verzióval előrukkol majd a bajor gyártó.

A BMW iNext elektromos zászlóshajó hátulról fotózva

A hatótávjának meg kell haladnia az 563 km-t, amely körülbelül megegyezik a Tesla Model X teljesítményével. Az sem meglepő, hogy árazásban is hasonló ligában játszanak. Noha, a BMW nem jelentette be, csak utalt arra, hogy az iNext, amit végül i6-nak nevezhetnek majd, várhatóan 100 000 dollárba, vagyis több mint 32 millió forintba kerül majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek