Itt a 2021-es Toyota C-HR sportos kiadása

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-10, 13:53

Az erőforrás a régi, a külső és egyéb alkatrészek viszont pengésebbek lettek.

A már tavaly bemutatott modellt húzták feljebb most a japánok. Habár motorikusan nem sokat módosítottak a Toyota C-HR GR Sport esetében, a külső mégis nagyban más lett, továbbá a futóművön is végeztek munkálatokat. Az erőforrása tehát ugyanaz az 1,8 vagy a 2,0 literes hibrid maradt, amelyek az alapverziókhoz is kérhetőek. Az első rugók 10, míg a hátsók 15 százalékkal keményebbek lettek, valamint a gátlókon is módosítottak.

Toyota C-HR GR Sport modell egy csarnokban oldalról

Külső adottságaiban újdonság a 19 colos könnyűfém felni, a fekete díszítések a fényszórókhoz, a ködlámpákhoz és a hűtőrácshoz, valamint az embléma háttere is fekete lett. Agresszívabb kialakítást alkalmaztak a lökhárítónál és az autó hátuljánál is. Kétszínű fényezéssel lehet rendelni, a belsejében pedig Alcantara bőr és kontrasztos varrások, valamint rengeteg GR logó jelenik meg. Van fűtött ülés, a LED-es fényszóró és az elektromos visszapillantó tükör. Elérhető továbbá Android Auto és Apple CarPlay kompatibilitás is.

Toyota C-HR GR Sport modell belső tere

Ezzel együtt a Toyota nagy hangsúlyt fektetett a biztonsági és vezetést támogató rendszerekre, amelyek közül helyet kapott benne a frissített Toyota Safety Sense rendszer ütközés megelőzővel, amely tartalmazza az aktív automatikus elkormányzást is, továbbá van benne sávtartó, adaptív sebességtartó rendszer és táblafelismerő is többek közt. A modellt várhatóan 2021 elején dobja piacra a japán márka.

Toyota C-HR GR Sport modell orra közelről, féloldalról

Amennyiben bővebben érdekel a Toyota C-HR modell, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Toyota sajtóinformációk

Kapcsolódó írások

2021-es Toyota Camry hibrid modell féloldalról
2020. november 24.
Átalakított első orr-résszel és annál izgalmasabb belsővel jön a ráncfelvarrott japán hibrid.
2020-as Toyota Yaris Hibrid elölről
2020. július 08.
A Toyota slágermodelljének magyarországi premierjén jártam.

További hírek