Itt az elektromos Citroën E-Berlingo

Frissítve:
2018-11-02, 16:22

Egyre inkább betörnek az elektromos autók a kishaszongépjárművek világába is, most a Citroën mutatta be az új 5 személyes E-Berlingojukat

Az új E-Berlingo az elmondottak alapján 170 km-es hatótávval fog rendelkezni, és egy 67 lóerős 200 Nm-es nyomatékkal rendelkező villanymotor fogja meghajtani.

Citroen E-Berlingo

Kívülről semmi sem mutatja, hogy nem egy átlagos Berlingoval van dolgunk, a meglepetés akkor ér, ha hangtalanul, motorzaj nélkül kezd el közlekedni

Az egyenáramú gyorstöltővel negyedóra alatt 50%-osra lehet tölteni a 22.5 kWh-s akkumulátorokat, fél óra alatt 80%-ra, és aki teljesen feltöltött akkumulátorokkal szeretne utazni, azoknak ott a 8 órás teljes töltési idő, de a fékenergia-visszanyerő is besegít abba, hogy maximálisan kihasználhassuk az E-Berlingo hatótávját.

Citroen E-Berlingo raktér

A praktikus kialakításnak köszönhetően az akkumulátor nem vesz el a csomagtérből, ami alapból sem kicsi, de ha kiszedjük a hátsó üléseket, a 675 literes csomagtartó 3000 literesre bővíthető

A két részre osztott akkumulátor semmit nem vesz el az utastérből vagy a csomagtérből, ugyanis a hátsó tengely előtt és után lett elhelyezve, így csak a hasmagassága alacsonyabb az E-Berlingonak.

Az alapfelszereltség mellé további extrákat is lehet rendelni az E-Berlingohoz, mint például: légkondícionáló, visszagurulás-gátló, 7 hüvelykes érintőképernyős fedélzeti számítógép, bluetooth csatlakozással, valamint a különleges navigációs rendszer kijelzi a közelben található töltőállomásokat és az aktuális töltöttségi szinttel várhatóan még megtehető hatósugarat.

 

Elektromos kishaszongépjármű

A nem túlbonyolított utastér egyetlen éke, a 7 hüvelykes kijelző, ami high-techebbé teszi a melósautót is

A 67 lóerős motor és 170 km-es hatótáv leginkább városban teszi lehetővé a szállítást, száguldozni nem nagyon lehet majd vele, de a városi tempót biztos vagyok benne, hogy tudni fogja tartani.

Egyelőre nem alakulnak valami eget rengetően az eladások, tavaly a 3 személyes elektromos Berlingoból tavaly alig adtak el világszerte 491 darabot, míg a márka másik elektromos autójából, a C-Zeroból is alig 1866 darab fogyott világszerte, egyelőre a PSA-csoportnak van még mit behoznia a lemaradásából.

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot
2019. február 13.
Sokat fejlődött ez a modell az évek során, bár az ergonómia még mindig nem tökéletes benne. Az viszont vitathatatlan, hogy rengeteg helyet kínál az új Berlingo, ráadásul jó motorokkal választható.
A Citroën bemutatja az új Berlingót
2018. február 16.
1996 óta ez már a harmadik generáció a funkcionalitásáról elhíresült Berlingo történetében, mely a családi igények ideális kiszolgálójává vált.
Elszabadult a kisgömböc: Citroën C3 Aircross - Teszt
2017. november 24.
A C3 Aircross története 2017-ben indult, amikor a Citroën tovább folytatta SUV offenzíváját a nemzetközi piacon: jó hír, hogy az újgenerációs kompakt kisautó tekintélyes utastérrel rendelkezik