Itt az elektromos Citroën E-Berlingo

Frissítve:
2018-11-02, 16:22

Egyre inkább betörnek az elektromos autók a kishaszongépjárművek világába is, most a Citroën mutatta be az új 5 személyes E-Berlingojukat

Az új E-Berlingo az elmondottak alapján 170 km-es hatótávval fog rendelkezni, és egy 67 lóerős 200 Nm-es nyomatékkal rendelkező villanymotor fogja meghajtani.

Citroen E-Berlingo

Kívülről semmi sem mutatja, hogy nem egy átlagos Berlingoval van dolgunk, a meglepetés akkor ér, ha hangtalanul, motorzaj nélkül kezd el közlekedni

Az egyenáramú gyorstöltővel negyedóra alatt 50%-osra lehet tölteni a 22.5 kWh-s akkumulátorokat, fél óra alatt 80%-ra, és aki teljesen feltöltött akkumulátorokkal szeretne utazni, azoknak ott a 8 órás teljes töltési idő, de a fékenergia-visszanyerő is besegít abba, hogy maximálisan kihasználhassuk az E-Berlingo hatótávját.

Citroen E-Berlingo raktér

A praktikus kialakításnak köszönhetően az akkumulátor nem vesz el a csomagtérből, ami alapból sem kicsi, de ha kiszedjük a hátsó üléseket, a 675 literes csomagtartó 3000 literesre bővíthető

A két részre osztott akkumulátor semmit nem vesz el az utastérből vagy a csomagtérből, ugyanis a hátsó tengely előtt és után lett elhelyezve, így csak a hasmagassága alacsonyabb az E-Berlingonak.

Az alapfelszereltség mellé további extrákat is lehet rendelni az E-Berlingohoz, mint például: légkondícionáló, visszagurulás-gátló, 7 hüvelykes érintőképernyős fedélzeti számítógép, bluetooth csatlakozással, valamint a különleges navigációs rendszer kijelzi a közelben található töltőállomásokat és az aktuális töltöttségi szinttel várhatóan még megtehető hatósugarat.

 

Elektromos kishaszongépjármű

A nem túlbonyolított utastér egyetlen éke, a 7 hüvelykes kijelző, ami high-techebbé teszi a melósautót is

A 67 lóerős motor és 170 km-es hatótáv leginkább városban teszi lehetővé a szállítást, száguldozni nem nagyon lehet majd vele, de a városi tempót biztos vagyok benne, hogy tudni fogja tartani.

Egyelőre nem alakulnak valami eget rengetően az eladások, tavaly a 3 személyes elektromos Berlingoból tavaly alig adtak el világszerte 491 darabot, míg a márka másik elektromos autójából, a C-Zeroból is alig 1866 darab fogyott világszerte, egyelőre a PSA-csoportnak van még mit behoznia a lemaradásából.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. február 13.
Sokat fejlődött ez a modell az évek során, bár az ergonómia még mindig nem tökéletes benne. Az viszont vitathatatlan, hogy rengeteg helyet kínál az új Berlingo, ráadásul jó motorokkal választható.
2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot

További hírek