Itt vannak a friss kémfotók az álruhás Mercedes EQ C prototípusról

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Mercedes nagy dobásra készül az elektromos intelligencia területén. A 2016 őszén Párizsban bemutatott szabadidő-autót tesztelésen kapták a fotósok.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Mercedes elektromos SUV modellje a 2016-os Párizsi Autószalon alkalmával mutatkozott be. Akkor úgy aposztrofálták, mint egy gyártásra kész koncepciót, melynek hatótávolsága közel 480 km. Most végre bepillantást lehet nyerni az új modell működésébe éles körülmények között.

Mercedes EQ C

Éles szemű kémfotósok havas tesztelés közben kapták lencsevégre a SUV továbbfejlesztett változatát. Valamiért az a gyanúm, hogy a Párizsban látott koncepciótól eléggé eltérő lesz, mondom ezt annak ellenére, hogy az álca miatt nem sokat lehet látni az autóból. Az eltérés különösen az autó elején tapasztalható, a koncepcióhoz képest maradt a lejtős tetővonal, mely egy kisméretű hátsó ablakban végződik. Esélyes, hogy a lefotózott prototípus hátsó lámpáin sem változtattak.

Mercedes EQ

Amikor sor kerül a gyártásra, a modell az EQ C nevet viselheti, ami azt a benyomást keltheti a vásárlókban, hogy van némi hierarchia és folytonosság a Mercedes-Benz névadási stratégiájában. Ez lesz az első olyan elektromos jármű, ami a Mercedes EQ (Elektromos Intelligencia) almárka égisze alatt kerül forgalomba. Ez az almárka egy olyan kínálattal készül, amelyben jól megfér egymás mellett egy kompakt és egy abszolút luxus gép is. A SUV után egy EQ A hatchback lehet a következő.

Az EQ C a Tesla Model X versenytársa lehet, mely legnagyobb hatótávolsága 475 km egyetlen feltöltéssel. A Mercedes kifejlesztett egy kifejezetten elektromos járművekre érvényes dizájnt, melyet ezen a modellen is fel lehet fedezni. A teljesítményért mindegyik tengelyen egy-egy elektromos motor felel majd, melyek összteljesítménye akár 400 lóerő felett is lehet.

Nagy dobásra készül az elektromos intelligencia területén a Mercedes

A Generation EQ megszületésének gondolata izgalmasan hangzik. Azt azért valószínűsíteni lehet, hogy az autó még messze van a legjobb állapotától és attól, hogy kész legyen. Ha minden igaz, a 2019-es Frankfurti Autószalonon mutatják majd be a közönségnek. Addig maradnak a találgatások, ha gondolod, írd meg a véleményedet a témával kapcsolatban.

Forrás: Motor Trend

További autós hírek

Olvasónk küldte a videókat, amit két felvételből raktunk össze. A minőségért elnézést kérünk. Garantáljuk, hogy minden bukkanónál és kanyarban összeszorítod…

A helyszín az ausztráliai Braidwood Rd. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire veszélyes a sebességtúllépés, különösen vontatánnyal. Nem véletlen, hogy vontatás…

Több helyen is szegeket és csavarokat szórt ki egy férfi Jánossomorján a Kiserdő utcában. Egy szemtanú bejelentése alapján az elkövetőt…

Villanyoszlopnak hajtott egy gépkocsi, melynek következtében további oszlopok is kidőltek. A balesetben összesen 6 autó rongálódott meg, ebből 1 a…

Megint hihetetlen videó került fel az Internetre. Gondolta a hölgy, hogy benzint vásárolna a kúton, de nem az autóba töltené,…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Ebből valami komoly lesz! Érkezhet az elektromos ezüstnyíl?
2018. július 06.
A Mercedes egy sajtónap keretében mutatta be az EQ tanulmányautójának várható formavilágát.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!