Izgalmas dizájn és gigantikus versenyszellem: BMW M4 GTS tuning

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A BMW „M” versenycsomagja számos extrát hordoz magával, de itt az élő példa arra, hogy ezt még tovább is lehet fokozni!

Társszerző: Hajas Imelda

Sok kicsi sok jóra megy, vagyis: az életben az apró, de mégis jó dolgok keveréke együttesen egy még jobb elemet válthat ki, de a legfontosabb kérdés az, hogy vajon át lehet-e ültetni ezt az elgondolást egy már eleve módosított BMW-re, amin további fejlesztéseket szeretnének végezni?

IND tuningolt BMW M4 GTS versenypálya mellett

Nem csak egyfajta vér folyik az M4 GTS ereiben!

A válasz igen, a példa erre pedig az IND, ahol az M versenycsomaggal (vagyis számos extrával) rendelkező M4-es klubverseny-változatból apró, ízléses változtatásokkal egy még vadabb szörnyet kreáltak, ami kérdés nélkül helyt áll a versenypályákon is. A világ szinte minden táját magával hordozza, van benne egy kis Olaszország, egy kis Németország, egy kis angol vér, de nem szabad megfeledkezni az amerikairól sem.

Abban bizonyára te is egyetértesz, hogy a jó munkához és a hibátlan végeredményhez elengedhetetlenek a jó alapok, az IND esetében a bázis a BMW M4 GTS volt. Azért is nagyszerű, mert meg van benne minden, ami beteljesíti egy igazi sofőr álmát és akaratát: kitűnő vezethetőség, hatalmas erő és a továbbfejlesztett gyári erőforrás.

tuningolt Ultraviolet fényezésű BMW M4 GTS hátsó része

OEM hátsó szárny az M4 GTS-en

Elsőként néhány OEM BMW alkatrész (például a hátsó szárny) megvásárlására kötelezték el magukat, de nem szerették volna túlzásba vinni az ilyen elemek applikálását, nehogy az építmény elbillenjen egy másik irányba és az F82 M4-es dobogós helyezésű külseje rosszabb kinézet felé haladjon. Ez volt az oka annak is, hogy nem csak a német alkatrészek után nézelődtek, hanem nyitottak voltak más országok fejlesztéseire is.

Porsche 91 GT3 RS Ultraviolet színben

A Porsche 911 GT3 RS „Ultraviolet” fényezése ihlette az M4 színét

Nos, a változtatások a GTS színénél el is kezdődnek és valószínűleg te sem tudtad könnyen levenni a szemed a Porsche 911 GT3 RS ihlette „Ultraviolet” fényezésről, hiszen rendkívül egyedi. A karbonszálas elülső lökhárító egyenesen Japánból érkezett a 3D Design-tól, alá pedig egy IND-fejlesztésű splittert szereltek a leszorítóerő növelése végett.

BMW M4 GTS Brembo GT fékrendszer, BBS felni

BBS felnik és Brembo GT fékrendszer a BMW M4 GTS-en

A németektől érkeztek a BBS FI-R kovácsolt felnik, melyek különlegessége, hogy kis kivágások vannak a küllőkön a minimális súlycsökkentés érdekében. Az elöl 265/30 R19-es, míg hátul 295/30 R20-as méretű Pilot Sport Cup 2-es abroncsok szolgáltatói a franciák voltak, azon belül a Michelin. Olaszéktól vásároltak egy 6-dugattyús Brembo GT fékrendszert GT monoblock féknyergekkel és 380 milliméteres Type III hornyolt rotorokkal.

Ha felfüggesztésről van szó, az IND-nél csakis a KW jöhet szóba, így került az M4 kasztnija alá az állítható Clubsport lengéscsillapító szett, amit a videón is megtekinthetsz:

Természetesen a már említett Amerika is hozzájárult az átalakításokhoz, a Fall-Line Motorsports nevet viselő vállalat biztosított elemet az S55-ös motor olajhűtőjének számára. A jól mutató karbonszálas, kerámia bevonatú kipufogórendszert az Eisemann biztosította, azonban ahhoz, hogy a legtökéletesebb minőségű levegő áramoljon az égéstérbe az angol Eventuri szolgáltatott karbonszálas légszűrőt az M4 GTS számára.

tuningolt BMW M4 GTS motortere

A BMW M4 GTS motortere karbonszálas- és lila színű részekkel

Az autó az orránál fogva előre mutat hatalmas légbeömlő nyílásaival, a morcos tekintet hangsúlyozói a fligrán alakú tisztán LED-es fényszórók.

Ugyan, minek hátsó ülés az M4-be?

Az IND-nél valóban nagy figyelmet fordítottak a részletekre, mivel a karbonszálas légszűrő is, de még a BMW belterébe pakolt roll-bár is megkapta az „Ultraviolet” árnyalatot. A hátsó ülések és az egyéb hátsó elemek alumínium és karbonszálas részekkel lettek helyettesítve.

És az első ülések? Hát, azok tulajdonképpen a BMW Németország raktárában lévő utolsó E46 M3 CSL darabok voltak és egyedi eljárással kellett őket a helyükre illeszteni.

tuningolt BMW M4 GTS lila roll-bár

A hátsó ülések ki lettek szedve, amik helyére már egy lila színű roll-bár lett szerelve

Az ajtópaneleket, a műszerfalat, a középkonzolt, valamint a BMW Motorsports M4 kormánykereket is mind minőségi Alcantara bőr borítja, de visszaköszönnek a karbonszálas részek, illetve a lila szín a varrásban, a trikolor biztonsági öv pedig véglegesíti a kirándulást a beltérben.

tuningolt BMW M4 GTS Alcantara beltere

Az M4 belterében összhangban vannak a fekete és lila színek

Az a legjobb a tuningolásban, mint művészetben, hogy nem szab határt a tuner képzeletének, hiszen nagyjából bármit meg lehet valósítani, amit az ember kitalál, persze vannak anyagilag kedvezőbb és kedvezőtlenebb megoldások is.

Neked hogy tetszik ez a megoldás?

Forrás:

További autós hírek

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2019-es BMW X4 M40i tuning elölről
2019. szeptember 24.
A BMW crossover modellje Flamenco vörös fényezést kapott.
2020-as Alpina B7 elölről
2019. október 11.
A BMW csúcsszedánját a híres tuningcég is kezelésbe vette.