Jobb mint a nappalid - Mercedes Benz EQ Concept beltér

Közzétéve:
2019-09-06, 08:07

A Mercedes megmutatta az EQ Concept luxus belterét.

Ugyan az EQ koncepciónak még nincs hivatalos neve, de a Mercedes megmutatta az autó luxus belterét és néhány skiccet. A Frankfurti Autószalonon megmutatják a nagyérdeműnek.

Az EQS elektromos luxusszedán utastere fényűző és egyben futurisztikus is, négy nagyméretű különálló ülés található benne, amelyek egy nappaliban található fotelhez hasonlítanak. Ezeket látszólag egyenes padlólemezre rögzítették, a két széksor közt pedig egy könyöklő található, amely a középkonzoltól indul és a hátsó szélvédőig tart. A képeken látszik, hogy ez sem egy egyszerű kartámasz, ugyanis sehol nem ér le a padlóra. Szép és igényes, bár nekem sok a rose gold árnyalat.

A Mercedes-Benz szerdán posztolta a Facebookra az alábbi képeket, egy kevés szöveggel:

"Az EQ története folytatódik. A fenntartható, modern luxus jövőjének úttörői vagyunk. Tekintsd meg a teljesen elektromos négyüléses luxusszalon belső látványtervét."

A műszerfal középpontjában egy hatalmas kijelző áll, amely a középső  könyöklőkben folytatódik, ez a vezető és a jármű közötti fő interfészként működik. Mindegyik ajtóhoz tartozik egy kisebb érintőpanel, ezek lehetővé teszik az utasok számára a multimédia beállítások ellenőrzését és az ablakok működtetését.

A másik érdekesség, a pillangó alakú kormánykerék, amely valószínűleg visszahúzódik, amikor az autonóm üzemmód be van kapcsolva. Ezt tovább gondolva simán elképzelhető, hogy az első ülések megfordíthatók. Így tényleg olyan lenne az egész mint egy társalgó, nem mellesleg az utasok így egy kellemes beszélgetést, esetleg tárgyalást folytathatnak, amíg az autó magától elviszi őket az úticéljukig a sofőr beavatkozása nélkül. 

A külsejét illetően a tegnapi teaser képek egy karcsú négyajtós kupé sziluettét sejtetik, hatalmas szélvédővel és tetőablakkal.

A Mercedes-Benz EQS luxusszedánja elölről a lepel alatt

A gyártásba kerülő Mercedes-Benz EQS luxus EV várhatóan az új MEA platformra fog épülni és két elektromotor hajtja majd, amelyek együttes teljesítménye meghaladja az 590 lóerőt, persze nem az alapváltozatban, hanem a fullos AMG pakettesben. Az EQS hatótávja valószínűleg 500 kilométernél is több lehet.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legérdekesebb híreire, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek