A jövőből érkezett! Audi AI:TRAIL Quattro

Közzétéve:
2019-09-11, 12:37

A Frankfurti Autószalonon debütált az autonóm Audi AI: Trail Quattro Concept.

Korábban már írtam arról, hogy Frankfurtban debütál az Audi új futurisztikus, elektromos terepjárója. Az AI: TRAIL Quattro a márka koncepcióautó-családjának utolsó, negyedik tagja, amely az Aicont, a PB18-at és az AI: ME-t követi a sorban.

Nem csak a vonalai, de a neve is szokatlan: Az Audi jelrendszerében az "AI" az önvezetést jelenti, a tudatosan csupa nagybetűvel írt "TRAIL" pedig az off-road mivoltát jelöli. Továbbá a megnevezésben található Quattro jelzés az összkerék-meghajtást takarja. Ez egyesíti a komoly terepjáró képességeit és az autonóm funkciókat.

Az Audi AI:TRAIL Quattro Concept statikus fotón elölről

A tanulmány futurisztikus, buggy-stílusú, négyajtós, teljesen elektromos és négy, azaz kerekenként egy elektromotor hajtja. A bemutatott koncepció 4,15 méter hosszú és 2,15 méter széles. A hasmagassága 34 cm, így egy komolyabb vízátfolyáson, patakon is át tud kelni. Ezeket megspékelték hatalmas 22 colos felnikkel, melyekre 33,5 colos terepgumikat raktak.

Az Audi AI:TRAIL Quattro Concept oldalról fotózva nyitott ajtókkal

Nagyon kíváncsi voltam a teljesítményére, amely kicsit meglepő számomra, de végülis reális lehet. Könnyű anyagok felhasználásának köszönhetően az AI: Trail Quattro csupán 1 750 kg-ot nyom, ami figyelemre méltó a négy villanymotor és a nagy lítium-ion akkumulátor súlya miatt.

Az Audi AI:TRAIL Quattro Concept hátulról fotózva

Az Audi szerint a WLTP szabványnak megfelelően közúti vagy könnyű terepen 400-500 km-es hatótávval bír, ez komoly off-roadozás esetén 250 km-re csökken, mivel akkor nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Az Audi AI:TRAIL Quattro Concept kormánykereke

A négy villanymotor a kerekek közelében lett elhelyezve és közvetlenül hajtják őket. Így a rendszer kombinált teljesítménye 320 kW, ami 429 lóerőnek felel meg, maximális nyomatéka pedig 1 000 Nm.

Az Audi az alábbi videót töltötte fel a YouTube csatornájára, amely egy teljesen más életérzést mutat be. Kicsit még én is a jövőben éreztem magam.

Forrás:

További autós hírek

Soproni Tamás polgármester javaslatára összesen 33 parkolóhelyet adott vissza a terézvárosi képviselő-testület a VI. kerületieknek – adta hírül a terézvárosi…

Közúti közlekedési baleset történt a 42-es számú főút 25-ös kilométerszelvényében 2019. november 22-én 14 óra körül. A rendelkezésre álló adatok…

November 24-én (vasárnap) az M0-s szigetszentmiklósi csomópontja térségében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, két sávon egy közel két kilométeres…

A felvételen látható teherautó sofőrje feltehetően nem az útra koncentrált ugyanis eléggé későn sikerült észrevennie, hogy megállt előtte a sor.…

A DK-s Vadai Ágnes tett fel egy nagyon fontos kérdést a belügyminiszternek „Miért segédmotoros kerékpár az elektromos roller? Avagy a rendőrség…

Kapcsolódó írások

A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Audi Driving Experience  - Audi R8
2018. október 26.
Az Audi Driving Experience túráján a Balatonfelvidék legszebb helyeit járhattam be öt újdonsággal: hörgő V10 és öthengeres győri rém, kulturált utazás az új X6 riválissal és az A6, A7 modellekkel.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.