Kémfelvételeken a hetedik generációs Mercedes S-osztály!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Mercedes-Benz 2020-ban érkező új zászlóshajóját először kapták lencsevégre, melyet havas körülmények között teszteltek.

Társszerző: Hajdu Balázs

Most már hivatalos – úton van a Mercedes-Benz S-osztály, mely várhatóan 2020-ban érkezik. Nyilvánosságra került ugyanis néhány kémfotó, mely havas körülmények között készült. Most először látható tehát a Mercedes újratervezett luxus szedánja.

A hűtőrács és a fényszórók alig látszanak az álruha mögül, annyit sejteni lehet, hogy az autó eleje az elődökhöz képest szögletesebb lesz. Az is elképzelhető azonban, hogy ezt is csak az álca miatt látszik így.

Mercedes S-osztály

Az autó hátulja felé indulva minden gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a már meglévő modellen, kivéve talán a hátsó lámpákat. Minden jel arra mutat, hogy a hátsó lámpák megkapják az új LED technológiát és modernebb kinézetük lesz, melyhez talán az új CLS és egyéb mostani Mercedes modellek adhatnak ihletet.

2020-ban érkezhet a hetedik generációs S-osztály

Jelenleg sok az ismeretlen tényező ebben az egyenletben. A motorháztető alatt a Mercedes átdolgozott, 4000 köbcentis, V8-as motorja lapulhat, melyhez legalább 463 lóerő és 700 Nm nyomaték társul. Az új generációs S-osztály valószínűleg ugyanazt a kilencsebességes automata erőátvitelt fogja használni, mint ami a szokásoknak megfelelő Mercedes kínálatában, valamint a 4MATIC négykerékmeghajtás is elérhető lesz.

A többi nagy autógyártóhoz hasonlóan a Mercedes is kísérletezik elektromos hajtóegységekkel, így az új generációs S-osztály is részesülhet némi hibrid élményben az új CLS-hez hasonlóan, mely egy 48 voltos elektromos rendszert és egy gyújtásgeneráló elektromort is használ. Akár egy teljesen hibrid változat érkezése is elképzelhető.

Mercedes S-osztály kémfotók

A mostani generáció időszakos frissítése jegyében az összes 2018-as S-osztály több mint 6500 új alkatrészt kapott. Könnyen elképzelhető, mennyi finomság lapul az álca alatt az új modell esetében. Megállapítható tehát, hogy ütemterv szerint halad minden, az autót 2020-ban be is mutathatják.

Arra még várni kell, hogy milyen szintű önvezető technológiát tervez beletenni a Mercedes ebbe az új csomagba. Izgatottan várakozás előzi meg a fejleményeket. Ha kíváncsi vagy a fejleményekre, akkor látogasd gyakran az Alapjárat honlapját, nehogy lemaradj valamiről!

Forrás: Motor Trend

További autós hírek

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

Kapcsolódó írások

Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
2018. október 12.
A ’80-as évek szinte elpusztíthatatlan autója, ami ma is megállja a helyét