Társszerző: Hajdu Balázs

Most már hivatalos – úton van a Mercedes-Benz S-osztály, mely várhatóan 2020-ban érkezik. Nyilvánosságra került ugyanis néhány kémfotó, mely havas körülmények között készült. Most először látható tehát a Mercedes újratervezett luxus szedánja.

A hűtőrács és a fényszórók alig látszanak az álruha mögül, annyit sejteni lehet, hogy az autó eleje az elődökhöz képest szögletesebb lesz. Az is elképzelhető azonban, hogy ezt is csak az álca miatt látszik így.

Az autó hátulja felé indulva minden gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a már meglévő modellen, kivéve talán a hátsó lámpákat. Minden jel arra mutat, hogy a hátsó lámpák megkapják az új LED technológiát és modernebb kinézetük lesz, melyhez talán az új CLS és egyéb mostani Mercedes modellek adhatnak ihletet.

Jelenleg sok az ismeretlen tényező ebben az egyenletben. A motorháztető alatt a Mercedes átdolgozott, 4000 köbcentis, V8-as motorja lapulhat, melyhez legalább 463 lóerő és 700 Nm nyomaték társul. Az új generációs S-osztály valószínűleg ugyanazt a kilencsebességes automata erőátvitelt fogja használni, mint ami a szokásoknak megfelelő Mercedes kínálatában, valamint a 4MATIC négykerékmeghajtás is elérhető lesz.

A többi nagy autógyártóhoz hasonlóan a Mercedes is kísérletezik elektromos hajtóegységekkel, így az új generációs S-osztály is részesülhet némi hibrid élményben az új CLS-hez hasonlóan, mely egy 48 voltos elektromos rendszert és egy gyújtásgeneráló elektromort is használ. Akár egy teljesen hibrid változat érkezése is elképzelhető.

A mostani generáció időszakos frissítése jegyében az összes 2018-as S-osztály több mint 6500 új alkatrészt kapott. Könnyen elképzelhető, mennyi finomság lapul az álca alatt az új modell esetében. Megállapítható tehát, hogy ütemterv szerint halad minden, az autót 2020-ban be is mutathatják.

Arra még várni kell, hogy milyen szintű önvezető technológiát tervez beletenni a Mercedes ebbe az új csomagba. Izgatottan várakozás előzi meg a fejleményeket. Ha kíváncsi vagy a fejleményekre, akkor látogasd gyakran az Alapjárat honlapját, nehogy lemaradj valamiről!

Forrás: Motor Trend