2020. március 27. | 09:53

A Toyota két modell hozzáadásával bővíti kisautóinak kínálatát. Az egyik a Yaris Cross, a másik Yaris-alapú crossover.

Mindkettőt nemrégiben kapták lencsevégre Észak-Európában. A felvételeken egy subkompakt ferdehátú öszvérmodell látszik az előző generációs Yaris karosszéria felépítésével, emelt hasmagassággal és álcafóliával.

Úgy gondolom, hogy ez a hamarosan érkező kis crossover előfutára, amely a C-HR alatt foglal majd helyet a palettában, vállalva a belépő szintű "telekjáró" szerepét. A modell hibrid- és összkerékhajtást is kínál majd, utóbbi meglehetősen ritka a kategóriában.

Az év elején már megerősítették, hogy az új modell, amelynek még nem nem tudni a nevét, a franciaországi gyártósoron osztozik majd a városi kisautóval. Matthew Harrison szerint ez sokkal több lesz, mint egy emelt karosszériás Yaris, mivel a cél egy teljesen új, jellegzetes, kompakt és dinamikus kialakítású B-SUV.

A felvételeken látható másik tesztelt prototípus, melynek aránya hasonló a legújabb Yariséhoz, ugyanakkor magasabb és az álcázás jól elrejti a változtatásokat. Valószínű, hogy a szokásos műanyag elemek és módosított lökhárítók kerülnek majd rá.

Néhányan azt mondják, hogy ennek a modellnek Yaris Cross lesz a neve, azonban ezt még nem erősítették meg. Az viszont szinte biztos, hogy ebben az évben kerül az európai kereskedésekbe, a Ford Fiesta Active alternatívájaként.

  • Címkék: