Kevlár az ideál: driftelő BMW F22 akcióban

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Videó! Lett cimboráink fogtak egy 2-es BMW-t, darabokra szedték, és megcsinálták belőle az egyik legkönnyebb, legkezesebb drift autót

BMW M2 Drift

A Ferrari motoros Toyota ’GT4586’ drift autó hatalmas hírnevet szerzett magának pár nap alatt, most itt egy spéci BMW F22, amire valószínűleg ugyan ez a sors vár. 

A lett HGK Motorsport készítette el ezt a műalkotást, vásároltak egy 2-es BMW-t, teljesen lecsupaszították, darabokra szedték viszont az újraépítés során már nem igen használtak gyári alkatrészeket.  A motor egy kézzel összerakott Mast Motorsport RHS466, V8-as, ami 7000-ig elforog,  az ötsebességes váltót a Samsonas, a fékeket pedig a Wilwood biztosította.

Az egész szerkezet mindössze 1200 kg-ot nyom, ami köszönhető a kevlár és karbon elemeknek és a minden felesleges dolgot elhagyó belsőnek. Tényleg nem sok minden maradt benne, viszont szemet szúrnak az OMP ülések, az OMP kormány és a hatpontos biztonsági övek.

BMW M2 drift

Az autó összeszereléséről a SpeendHunters készített egy hosszabb bejegyzést.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Kapcsolódó írások

E92 Eurofighter
2019. április 22.
Nem túlzok, ha azt állítom, az E92 Eurofighter az egyik legkompetitívebb és legjobban megépített driftautó szerte e világon
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
4 videó, amiket nem hagyhatsz ki a héten
2017. március 06.
Heti videóadag, ami megríkatja az igazi autófanok szívét
Hegyi drift Hoonigan módra!
2017. augusztus 07.
Az utóbbi években a drift népszerűsége robbanásszerűen nő. Ez természetesen egyre extrémebb irányba tolja a sportot.