szombat - 2023. március 25.
13.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A kezébe ültetett chippel nyitja ki autóját egy Tesla tulajdonos

2022. augusztus 24. | 11:28

Brandon Dalaly két chipet ültettetett be a bőre alá, melyeket kriptovaluták és egyéb adatok tárolására, valamint otthona és autója kulcsaként is használ.

Egy 100 fős tesztcsoport tagjaként két chipet ültettek be a 39 éves Brandon Dalaly kezébe, melyeket kriptovaluták és egyéb adatok tárolására, valamint a férfi otthonának és Tesla Model 3 típusú autójának kulcsaként is használ.

„Az első chip valamivel kisebb volt a másodiknál, így nem éreztem intenzív fájdalmat. A beültetést egy nagyobb méretű fecskendővel végezték, hasonló eljárással kerülnek be az azonosításra szolgáló mikrochipek a kutyák testébe is. A gyártó vállalatnak van egy letöltőközpontja, ahonnan alkalmazásokat lehet telepíteni a testünkben lévő chipekre. Az egyik ilyen alkalmazás a Tesla kulcsaként funkcionál, így elsőként ezt telepítettem” – mondta Dalaly.

Egy új chip beszerzése 300 dollárba kerül, ez mai árfolyamon 124 ezer forintnak felel meg, a beültetést végző munkatárs pedig 100 dollárt, azaz 41 ezer forintot kér a műveletért. Dalaly belátja, hogy sok ember retteg a testébe ültetett chipektől, mivel így minden mozdulatunk követhetővé válik. Kérdezem én: nem pontosan ugyanez történik, ha mobiltelefonnal mászkálunk?!

Az járművek kulcs nélküli nyitása nem számít újdonságnak, számos gyártó kínál ujjlenyomatos, arcfelismerő vagy mobilapplikációs megoldást. A kézbe ültetett chip kétségkívül menő és egyben hasznos dolog lehet, az ember ugyanis általában nem felejti el magával vinni a testrészeit, ellentétben a slusszkulccsal.

Ricciardo elhagyja a McLaren F1-es csapatát Kötéllel vontattak kamiont az M7-esen - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!