kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kiderült, mik lesznek a Volkswagen új vezérigazgatójának tervei

2022. július 25. | 11:02

Blume teljesen másképp áll a vezetéshez, mint elődje.

A Volkswagen-csoport élére szeptember elsejétől Oliver Blume fog lépni, aki Herbert Diesst váltja majd a vezérigazgatói székben. Blume vezetői pozícióhoz való hozzáállása teljesen másnak ígérkezik, mint elődjéé, célja a csapatmunkán és egyetértésen alapuló munkamenet megteremtése lesz.

Blume 1994 óta dolgozik a vállalatnál, előbb az Audinál kapott állást, mint gyakornok, majd az évek során addig verekedte fel magát a ranglétrán, míg 2015-ben a Porsche vezérigazgatójává nevezték ki. Most ezt a pozícióját megtartva lép fel a cégcsoport legfelső fokára.

Oliver Blume
Oliver Blume (Kép: Volkswagen)

Kollégái szerint Blume a vásárlók igényeit tartja szem előtt és arra fókuszál, miként lehetne még inkább népszerűvé tenni a Volkswagen járműveit. A munkamenetben a csoportmunkát preferálja, ő maga viszont nem szeret reflektorfénybe kerülni.

Blume pozíciója a Porsche divízió élén még inkább fontossá vált, miután a márka bejelentette, hogy jövőre tőzsdére akar kerülni. Mivel évek óta dolgozik a részlegen, Blume elnyerte a Porsche és a Piech családok bizalmát, akik a Volkswagen legnagyobb részvényesei, a Porsche Automobile Holding SE tulajdonosai, nagyjából a szavazati jogok felét birtokolják.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora változásra lehet számítani a Volkswagennél szeptembertől. Nagy kérdés, hogy Blume csapatszellemű hozzáállása képes lesz-e legyűrni a Volkswagen kemény vezetőségi tanácsát, akikkel Diessnek is meggyűlt a baja a múltban és az sem tiszta, hogy az új vezérigazgató ugyanolyan lelkesen támogatja-e majd az elektromos autókat, mint elődje. Bár az első elektromos Porsche gyártását is ő felügyelte, Blume más, alternatív megoldásokkal is próbálkozott már, például rengeteg pénzt fektetett egy patagóniai szélerőműbe, amely alternatív üzemanyag gyártásával kísérletezik.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!