2021. december 07. | 08:13

A gyártó fontosnak véli, hogy a modell neve minden országban azonos hangzású legyen.

Körülbelül egy éve szúrta ki a Motor1.com fotósgárdája, hogy erősen becsomagolva ugyan, de már tesztelik az új Renault Kadjart, most pedig megérkezett egy hivatalos bejelentés is a modell utódjával kapcsolatban. Ami pedig nem más, minthogy új névvel kerül piacra 2022-ben a gyártó közepes méretű crossovere.

A következő generációs Kadjart egységesen Austral néven árulják majd a világ minden piacán. A névváltoztatás fő oka, hogy míg a Kadjar nemzetenként máshogy hangzik, úgy az Austral azonos zöngéjű a világ összes nyelvén, még franciául is, ami a gyártó anyanyelveként fontos szempont.

Az új modellről szinte semmi sem derült ki a néven és azon kívül, hogy 20 mm-rel lesz hosszabb, mint a Kadjar, hiszen 4510 mm hosszú lesz. A compact SUV kategóriában egyelőre nem került be a Kadjar/Austral a legnépszerűbb 10 közé, de az új névvel és dizájnnal nagyot kíván gurítani a Renault.

2022-re az Austral mellé ígérnek egy tisztán elektromos ferdehátút is, a Mégane E-Techet, amelyet várhatóan egy villanyos hobbiterepjáró is követ majd.