2023. április 17. | 13:06

A végeredmény olyan, mint amilyennek elképzeled: elképesztően hangos.

Ki gondolta volna, hogy már megint a Garage 54 csapata állít össze egy extrém marhaságot. Természetesen maradtak az alapoknál és még mindig Ladákat faragnak szét kísérleti jelleggel, de hát az van kéznél végtelen mennyiségben.

Ebben a videóban éppen egy vonatokra való légkürtöt szereltek fel az egyik Ladára, hogy dudaszóval jelezzék a környéken dominanciájukat. Ehhez viszont nem egy hagyományos kompresszort szereltek fel.

A veszteségből csináltak újra energiát, kipufogógázt használtak. Ehhez egy pillangószelepet alakítottak át, ami folyamatosan nyitott állapotban került a kipufogórendszerbe.

A motor és a szelep közé került egy cső, ami felmegy egészen a kürt levegő ellátó csatlakozásához. A beltérbe pedig bowdenekkel és madzagokkal egy gőzmozdonyokéhoz hasonló kart építettek be, amit csak meg kell húzni, hogy szóljon a kürt.

A rendszer egyszerű, ha meghúzza sofőr a kart, a mechanika elzárja a kipufogószelepet és a gázok kénytelenek lesznek a kürt irányába távozni. Ezek meghajtják azt és elképesztően hangos jelzést adnak.

A mérésekkel valami nem volt rendben, mert a hagyományos dudához képest alig mértek erősebb zajt. A valóságban viszont már mindenki zengett a feje a vonatkürttől.

El is vitték kipróbálni az autót, és a garázssoron minden szomszédot előhívtak a hatalmas kürtszólamokkal. Emellett még egy parkoló autó riasztóját is beindították a brutális hangok, még egy kamion dudáját is lepipálták.

Úgyhogy inkább visszavitték a műhelybe az őrült technikát. Bár jópofa, de senkinek sem ajánlják, hogy utcai autón ilyen módosítást végezzen el, mert hamar megutáltatja magát az emberekkel. Ráadásul szabály van rá, hogy milyen kürt lehet a személyautókon.

Depositphotos