Klasszikus modellek bőrébe bújtatott villanyautók jöhetnek a Renault-tól?

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-11, 11:00

Merész tervvel állhat elő a francia cég új vezérigazgatója.

A pletykák szerint a Renault visszanyúl a gyökereihez, és a klasszikus modelljei közül egyet-kettőt villanyosítani fog. A cég ezzel a lépéssel szeretné növelni az eladásait az elektromosautó-piacon, illetve az új üzleti tervvel kívánja újrapozícionálni a márkát, legalábbis ezt állítják az ügyet ismerő források.

A Seat volt főnöke, Luca de Meo tavaly vállalta el a vezérigazgatói posztot a Renault-nál, majd rögtön nekilátott egy új üzleti terv kidolgozásának az eladások növelése és a márka újrapozícionálásának érdekében. 2020 szeptemberében már tapasztalhatók voltak változások a cégszerkezet felépítésében, De Meo pedig január 14-én mutatja be az általa megálmodott terv következő lépcsőfokát a „Renaulution” elnevezésű eseményen.

Első generációs Renault 5 szemből

A Reuters két forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy De Meo felhasználná a Renault örökségét az új elektromos autók gyártásakor. Ez azt jelenti, hogy villanyosítaná a 4L modellt, amely az 1960-as években eredetileg a MINI és a Fiat 500 vetélytársa volt. Illetve a jövőben érkezhet egy olyan elektromos autó, amely az R5-re, vagy annak utódjára, a Supercinq modellre épül. A modellekről nem lehet többet tudni, de lehet, hogy ugyanazon a platformon alapulnak majd, mint a Zoe. Vagy esetükben azt a CMF-EV elektromos platformot veszik elő, amit a Megane eVision is használni fog.

Csütörtökön jelenthetik be azt is, hogy a Renault-hoz tartozó Alpine sportautó márka kínálata három elektromos modellel bővül a jövőben, állítja a Reuters a meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A Renault főnökei állítólag azt fontolgatják, hogy elektromos márkát faragnak az Alpine-ből, nem kizárt tehát, hogy van valóságalapja ennek a híresztelésnek. A Renault mindenesetre nem kívánta kommentálni a hírügynökség értesüléseit.

Kapcsolódó írások

Egymás mellett parkoló Audi-modellek
2021. január 11.
A négykarikások másfél évtized múlva csak villanyautókat szeretnének árulni az újautó-piacon.
2020-as Renult Twingo Z.E. elölről
2020. február 25.
A Renault elektromos kisautójának hivatalos bemutatója a Genfi Autószalonon lesz.

További hírek