A klasszikus T1-es VW mikrobusz elektromos hajtással tér vissza 

Közzétéve:
2020-03-24, 11:49

A Volkswagen már egy ideje rebesgeti, hogy az eredeti mikrobusz elektromos változatán dolgozik.

A német cég egy évvel ezelőtt már készített egy elektromos VW Beetle-t, amelyhez az e-Up miniautóból kölcsönöztek alkatrészeket. Most pedig visszatért az eredeti, 1966-os T1 Samba mikrobusz, ráadásul elektromotorral.

A Volkswagen elektromos mikorbusz

Az eClassics csapata a hagyományőrzés jegyében csak eredeti Volkswagen alkatrészeket használt. Viszont az erőt most egyetlen villanymotor állítja elő, így 89 lóerőnek megfelelő kW-ot és 211 Nm nyomatékot állít elő. Ez jóval több az eredeti 43 lóerőnél és 101 Nm nyomatéknál. Az erőt egy fokozatmentes váltó továbbítja a hátsó kerekekre, csakúgy mint a belső égésű motorral ellátott ősénél. A Brake mód használatával fékezésnél erőteljesebben tölt vissza az elektromotor. A végsebességet pedig 130 km/órában maximalizálták.

A VW T1-es mikrobuszának elektromos egysége

A 45 kWh-s lítium-ion egységet a padlóba építették a súlypont miatt. A gyártó szerint 200 km megtételére képes egyetlen töltéssel és 40 perc alatt eléri a 80 %-os töltöttségi szintet. Az átalakítás azonban nem áll meg ennél a pontnál, a futásteljesítmény és a tömeg optimalizálása végett a gyártó új felfüggesztést is készített a mikrobusz alá, emellett a fékeket és a kormányművet is korszerűbbre cserélték.

Az elektromos T1-es mikrobusz első üléssora

Az eClassics 64 900 euróért, vagyis csaknem 23 millió forintért kínálja az átalakított T1-et, alvázfrissítésekkel együtt. A VW a T2-es és T3-as modellek átalakítását is vállalja. Ami a VW mikrobusz utódját illeti, ez 2022-re várható és bekerül a gyártó ID, elektromos családjába, ennek megfelelően a MEB moduláris platformjára épül.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019-es Jaguar I-Pace elektromos autó oldalról
2019. június 15.
A Jaguar elektromos autója nem várt hibát produkált

További hírek