kedd - 2023. február 07.
1.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 622 Ft
100 668 Ft
D 668 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Különleges kiadással ünnepli a Toyota a GR Supra 35. születésnapját

2021. augusztus 11. | 13:09

Összesen 70 darab egyedi sportkocsit gyárt a japán márka.

A Toyota GR Supra idén lesz 35 éves, és ennek alkalmából a Toyota egy különleges kiadást dob piacra Toyota GR Supra 35th Anniversary Edition néven. A különleges kiadású autókat kizárólag a japán piacra szánja a gyártó, idén decembertől.

Mitől különleges a 35. évfordulós modell? Bár mechanikai fejlesztések nincsenek, a limitált szériás JDM Supra számos vizuális finomítást kapott. A két modell a 3,0 literes, hathengeres RZ Supra és a 2,0 literes SZ-R Supra, a két modellből mindössze 35-35 példány készül. Az egyedi járművek 19 colos, mattfeketére fényezett, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákat kapnak.

Az erősebb RZ változat ára 7 835 000 jentől indul, teljes bőrkárpitozással és vezeték nélküli töltéssel egészül ki. A matt viharszürke külső fényezést teljesen piros ülésekkel kombinálja a gyártó, hogy még jobban elhatárolódjon az alacsonyabb felszereltségi szinttől. A négyhengeres modellért minimum 6 535 000 jent kell leszurkolni.

A Toyota szerint nagy lesz az érdeklődés az autók iránt, a márka ugyanis egy virtuális tombola keretein belül sorsolja ki azokat szeptember 7-én. Tehát a tehetősebb japán rajongóknak csak jelentkezniük kell a tombolára, 70 vásárlóra pedig rá fog mosolyogni a szerencse aznap.

A 35th Anniversary Edition az észak-amerikai A91-CF és az európai Jarama Racetrack Editiont követi, de nem ez az első alkalom, hogy a JDM-specifikus Supra különleges bánásmódban részesül. 2020 áprilisában került piacra Japánban a Supra RZ Horizon Blue Edition, amely az alapváltozathoz képest nagyobb teljesítménnyel, merevebb karosszériával és egy újrahangolt felfüggesztéssel rendelkezik.

Egy 13 éves sofőr próbált embereket kicsempészni Magyarországról Rosszul kezelte az automata váltót a benzinkúton pusztító BMW sofőrje

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!