2021. december 10. | 08:42

A francia hiperautógyár minden eddiginél egyedibb modelleket sorakoztat fel.

Új divíziót indít a Bugatti annak érdekében, hogy vásárlóik minden eddiginél egyedibbre szabhassák autóikat. Az első elkészült autó egy Chiron Pur Sport, speciális dizájnnal. A hatalmas 32-es matricákon kívül két egyedi színt kombináltak, melyekkel a Grand Prix futamgyőztes Type 51-es modellre emlékeznek.

A beltérben fekete eloxált alumínium betéteket használtak, kézzel festett ezüst feliratokat helyeztek el és természetesen villogó piros Bugatti logókat raktak az ajtókra. A részleg létrejöttét a gyártó a „megnövekedett vásárlói igényre” alapozza, amelyben a megrendelők már olyan pontos és aprólékos változtatásokat kértek, hogy könnyebb volt kialakítani egy  külön részleget erre.

A divízió és a program neve Sur Mesure, és azért nyúltak vissza egészen a ‘30-as évekig a Chiron Spur dizájnjának érdekében, mert vásárlóik maguk is odavannak az autósportért, helyénvalónak érezték, hogy egy igazán sikeres klasszikust vegyenek alapul.

A Bugatti már korábban is szabott át modelleket vásárlói kérésre, ilyen volt például a Veyron Super Sport Saphire Blue kiadás kézzel festett kék és szürke színe, amelyet egy Chironra kért az ügyfél, vagy a 2020 elején megrendelt „katicabogár” dizájn is.