A Lamborghini ütős videót mutatott az új V12-es pályára szánt hiperautójáról

Közzétéve:
2020-02-12, 15:45

A Lamborghini olyan videót mutatott az idén debütáló V12-es pályaorientált hiperautóról, hogy égnek állt a hajam tőle.

A cikk végén található mérőpadon felvett videóban ugyanaz az autó látható, amiről a Lamborghini Squadra Corse  2019 októberében mutatott egy kis ízelítőt. Ez a pár másodperc felfedi, hogy minden bizonnyal az Aventador 6,5 literes V12-es erőforrása fogja hajtani a versenypályára szánt gyönyörűséget.

Nyilvánvaló, hogy nem egy az egyben az, mivel a 830 lóerős teljesítmény eléréséhez át kell esnie egy kisebb fejlesztésen. Emellett Öhlins felfüggesztéseket, valamint nagy Brembo fékeket és központosított rögzítésű felniket kap.

A Lamborghini új versenyautója sejtelmes körülmények közt

Amikor tavaly év végén megmutatták az autót, a Lamborghini Squadra Corse azt mondta, hogy szénszálas monokokkal és alumínium vázzal rendelkezik. A V12-es motort egy acél keret tartja, míg az erőátvitelről egy hatfokozatú szekvenciális váltó felel, amely villámgyors váltásokat tesz lehetővé. A videót érdemes hanggal nézni, ugyanis az az üvöltés szinte földöntúli. Azt tudni, hogy az autó teljesen új karosszériát kap, például kap egy felső légbeömlőt és egy méretes hátsó szárnyat. A monocoque-ot pedig úgy tervezték, hogy a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfeleljen.

A McLaren Life fórumok egyik tagja azt mondta, hogy tavaly az autó SVR névre hallgat és világszerte mindössze 40 darabot készítenek belőle és csak pályára szánják.

Kapcsolódó írások

1969 Dodge Charger Daytona, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 19.
1969-ben mutatkozott be a NASCAR történetének egyik legikonikusabb sportautója, a Plymouth Superbird testvéreként is ismert Dodge Charger Daytona
2019. november 23.
Méltatlanul alulértékelt ismérve egy autónak, hogy mennyire fog a fék.

További hírek