2020. július 09. | 16:59

A Sián Roadster nem okozott csalódást.

Végre bemutatkozott a Sián kupé tető nélküli változata, amely egyben a valaha készült legerősebb Lamborghini roadster kivitelének számít. A 48 voltos hibrid rendszerű sportautó egészen elképesztő látványt nyújt, a márka híveinek nem kellett csalódni. A név egyébként a Bologna térségi dialektus szerint „villanást” jelent, amely a gyártó első lépésére utal az elektromosítás felé, hiszen egy hibrid modellről van szó.

A limitált példányszámban készülő modell egy Uránusz kék fantázianévre hallgató fényezéssel debütált. A formatervet részben a Countach ős inspirálta, a karosszéria és a kerekek színét egyébként minden vásárló saját igényeihez igazítják majd. A hatszögletű elemek itt is sok helyen feltűnnek, elég csak a hátsó lámpákra vagy a kipufogóvégekre gondolni.

Ami a hajtást illeti, a 6,5 literes, szívó V12 mellett egy 34 lóerős, a váltóba épített elektromotor dolgozik a 48 voltos rendszerben. A belsőégésű motor segítése mellett a tolatásnál és a parkolásnál jut nagy szerep az elektromotornak. Az energia tárolására egy speciális kondenzátort használnak, amely a gyártó szerint tízszer annyi delejt képes tárolni, mint egy lítium-ion akkumulátor. Ezt a megfelelő súlyelosztás érdekében a cockpit és a motor közt helyezték el. A rendszer összteljesítménye 819 lóerő, a csúcssebesség pedig 350 km/óra. A 0-100-as sprint pedig 2,9 másodpercet vesz igénybe a Lamborghini új modelljének.