Létezhet Lamborghini V10 nélkül?

Közzétéve:
2019-11-13, 15:10

A 2021-ben érkező Lamborghini Huracánban már nem egy V10-es visít majd.

Korábban több olyan cikket is írtam, ahol például a Ferrari azt taglalta, hogy nem akarják elengedni a V12 kezét, de a trendek és a technológia a felé halad, hogy egyre kevesebb létjogosultságuk van ezeknek az erőforrásoknak. Ennek lehet örülni is meg nem is. Én például nem örülök neki, mivel a V10-es vagy a V12-es blokkoknak van egy jellegzetes, földöntúli duruzsolása, amely semmihez sem fogható. Viszont az is igaz, hogy aki nem fejlődik, az lemarad.

Lamborghini Huracán Evo hátulról fotózva

A Lamborghininél is elindult valami, ugyanis a legújabb modelljükbe, az Urusba már egy ikerturbós V8-as került a nagyobb blokk helyett. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen kivezetnék az egyáltalán nem környezetkímélő tízhengerest, csupán az ésszerűség oltárán adózik a gyártó.

Korábban az olaszok megerősítették, hogy a 2021-ben érkező Aventador kasztnijában egy V12-es lapul majd, viszont nem kizárt, hogy egy hibrid rendszerrel kiegészítve. A Huracán és a V10 esetében már ez a helyzet.

Az Automobile Magazin egyik munkatársa beszélgetett a Lamborghini technikai részlegének vezetőjével, Maurizio Reggianival, aki nem nagyon akart a hosszútávú tervekről beszélni - mondjuk úgy nehéz, ha nincsenek.

A 2020-as Lamborghini Huracán Evo szemből fotózva

"A V10-es erőforrás jelenleg meghatározó eleme a márkának, viszont stratégiai szempontból egyre kevésbé fontos. Nem is olyan régen került forgalomba egy V8-assal ellátott modell, így személy szerint én nem élném meg kudarcként vagy problémaként, ha az új Huracánban is egy hasonló technika kerülne" - mondta Maurizio Reggiani.

A lehetséges alternatívák nem kerültek szóba a beszélgetés során, de szerintem van ötletük rá. Egy hibrid V8-as vagy ne adj Isten egy V6-os könnyen kiválthatja a tízhengerest.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát:

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
SUV után jöhet a 4 ajtós szedán Lamborghini?
2017. október 10.
Még csak most fogják bemutatni az Urust, amivel a Lamborghini a SUV-szegmensbe akar betörni, de máris egy új, szedán-kivitelű Lambóról beszélnek

További hírek