2023. augusztus 18. | 09:17

Egy fesztivál miatt a szolgáltató több autójával is megszakadt a kapcsolat, amik fogták magukat és megálltak az út közepén.

San Francisco egy jelentős része megakadt, miután önvezetőt taxik mondták fel a szolgálatot, és megálltak az utak kellős közepén. Éppen egy fesztivál zajlott az amerikai nagyvárosban, a taxikat üzemeltető Cruise szerint ezért történt az, ami történt.

Olyan este 11 óra körül zajlott le mindez, éppen még a fesztivál vége előtt. Az emberek elkezdtek hamarabb elindulni, hogy elkerüljék a tömeget és a dugókat, de ekkor jöttek a Cruise taxik és csak rontottak a helyzeten.

Nagyjából 10-12 taxi állt le néhány szűkebb utcában, ezért ez bőven elég volt a közlekedési katasztrófához. A sofőr nélküli taxik végül egy 15 perces álldogálás után újra felvették a műszakot, és elindultak.

A Cruise elmondta, hogy a fesztivál miatt vezeték nélküli sávszélességkorlátozást jelentettek, emiatt az autók egy részével megszakadt a kapcsolat. Az eset sok tanulságot hordoz magában és dolgoznak azon, hogy többet nem fordulhasson elő ilyen.

A San Franciscó-i Felügyelőbizottság elnöke elmondta, hogy ez a kis incidens nem csak kellemetlen volt, de veszélyes is. Szerinte ezek a taxik még nincsenek kész a főműsoridőre, amíg az ilyen szélsőséges helyzeteket nem tudnak kezelni.

Szerinte ijesztő, hogy ezek a járművek a vezeték nélküli kapcsolat megszakadása után teljesen mozgásképtelenné válnak. Aggódik, hogy mi történne akkor, ha például egy természeti katasztrófa megszüntetné az autók kapcsolatának forrását.

A Cruise azt ígérte, hogy kivizsgálják az esetet és megoldást keresnek, hogy többet ne forduljon elő hasonló. Bár érdekes, hogy nagyjából pontosan egy évvel ezelőtt történt hasonló a Cruis-zal ugyanilyen okokból, akkor 60 járművük állt meg, mint a szög.

Cruise