vasárnap - 2022. december 04.
3 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Mercedes-Benz S-osztály páncélozott változata a poklot is túlélné

2022. március 11. | 11:25

A paranoiás politikusok is ellazulhatnak az utastérben.

Az INKAS bemutatta a legújabb Mercedes S-osztály páncélozott változatát. Ezt a kivitelt arra tervezték, hogy a legrázósabb szituációkban is megóvja az utasok életét.

Az S580 4MATIC többek között megerősített felfüggesztéssel, defekttűrő abroncsokkal és többrétegű golyóálló üvegekkel rendelkezik. A jármű további biztonsági funkciókkal is felszerelhető, beleértve a tűzoltó rendszereket, a vegyi támadások kivédésére szolgáló fedélzeti oxigénellátást, valamint egy termikus éjjellátó rendszert, amely segítségével a sötétben, a sűrű porban, a füstben és a ködben sem válik lehetetlenné a helyzetmeghatározás és navigálás.

A modell felszerelhető továbbá stroboszkópfénnyel, szirénával és egy hangosbeszélő rendszerrel, amely lehetővé teszi, hogy a járműben ülők felhúzott ablakok mellett kommunikáljanak a járművön kívül tartózkodókkal.

A fejlesztéseknek köszönhetően a páncélozott S-osztály BR6-os védelmi szinttel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a modell képes ellenállni két DM51-es gránát egyidejű detonációjának, valamint a 7,62 mm-es lőszert használó támadók akciójának. Az autóról ezen az oldalon találhatsz még több fotót.

Az INKAS megjegyezte, hogy a módosítások nem befolyásolták az S-osztály különböző kényelmi és biztonsági jellemzőit. Az autót egy duplaturbós, 4,0 literes V8-as motor hajtja, amely 500 lóerőt és 700 Nm nyomatékot teljesít. A speciális S-osztály gyakorlatilag minden országban elérhető.

Ha érdekel, milyen egy széria S-osztály, akkor nézd meg ezt a videót!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!