Mindössze 900 kilogrammos az új svájci szuperautó

Közzétéve:
2021-01-11, 07:38

A Picasso PS-01 szívében olasz V6-os motor düböröghet.

Svájc és az autógyártás viszonylag ritkán szerepel egy mondatban. Stefano Picasso, a Picasso Automotive alapítója azonban forradalmasítaná a svájci autóról alkotott általános képet. Íme a vadonatúj svájci szuperautó, a Picasso PS-01.

Picasso Automotive

A képeken a prototípus látható, a sorozatgyártásba kerülő modellt a svájci Lugánóban gyártják majd. A 3,2 méteres szénszálas panellel felszerelt jármű tömegét mindössze 900 kilogrammra kívánják leszorítani. Az ízelítőnek szánt képeken egy kompakt és hajlékony, középmotoros coupé látható. Az első tesztekre hamarosan sor kerülhet, az első Picasso PS-01 példány pedig akár tavasszal el is készülhet.

Az új svájci szuperautó fejlesztésében számos technikai partner vesz részt. A Picasso egyelőre nem hozta nyilvánosságra a motorral kapcsolatos információkat, ám ha lehet hinni a sajtóértesüléseknek, a svájciak „egy híres olasz gyártó”, 600 lóerős, ikerturbós V6-osát kívánják használni. A Sadev gyártja majd a váltót, a Sabelt szolgáltatja az üléseket, a Carbo Brake felel a fékekért, a felfüggesztést pedig az Öhlins szakértőire bízzák.

Picasso Automotive

Egy új autógyártó elindítása nem könnyű feladat, a Picasso azonban nemzetközi befektetővel rendelkezik, és néhány rendelés is befutott már. A vállalat a „svájci precizitás, olasz fantázia és világraszóló technológia” hármas egységében bízik. A Picasso célja, hogy limitált kiadású sportautókat és szuperautókat gyártson, melyek tömeg-teljesítmény eloszlása lenyűgözi majd a vevőket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Porsche 959
2019. április 23.
A 959-es és az F40-es volt a 80-as évek két nagyágyúja, ehhez kétség sem férhet. A Ferrari ikonná vált, a németnek viszont nem jutott annyi a rivaldafényből…
A McLaren háromüléses szupersportautója menet közben fotózva
2019. április 26.
Létezik háromhengeres és háromkerekű személygépjármű is, na de mi a helyzet a háromüléses autókkal?

További hírek