Nézd meg, hogyan készül a Ferrari SF90 Stradale!

Közzétéve:
2020-01-24, 16:34

Az elmúlt évtized egyik meghatározó autójának kulisszái mögé nyerhetsz bepillantást.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az SF90 Stradale a Ferrari történetének első konnektoros hibrid modellje – és egyben az olasz gyáróriás legnagyobb teljesítményű sorozatgyártású autója is. A hivatalos bemutató után pár nappal le is csaptak rá a vásárlók, a gyárban pedig már el is kezdték összeállítani az eladásra szánt példányokat.

Ferrari SF90 oldalnézetből

Hogyan is történik egy ilyen hihetetlen autó összeszerelése? Most lehetőséged nyílik, hogy bepillants kulisszák mögé! A Ferrari egy új tízperces videót tett közzé hivatalos YouTube csatornáján. A felvétel nem csak mérnökök számára izgalmas, nem csak abból áll, hogy emberek gépekről és robotokról beszélnek. Sokkal inkább egy virtuális látogatásról van szó a Ferrari maranellói gyárában. Hidd el, lenyűgöző élményben lesz részed.

A Ferrari első PHEV modelljét egy 4 literes, V8-as belsőégésű és három elektromotor hajtja. A rendszer csúcsteljesítménye 986 lóerő, egy 800 Nm-es csúcsnyomatékkal fűszerezve. Ennek köszönhetően az SF90 Stradale 2,5 másodperc alatt gyorsul százra, valamint képes a 340 km/h-s végsebesség elérésére.

Jó nézelődést kívánok a maranellói virtuális túrához!

Kapcsolódó írások

A Ferrari F8 Tributo elölről fotózva
2020. április 28.
Az olasz gyártó tavaly 5 autóról rántotta le a leplet, idén viszont visszavesznek a tempóból.
Ferrari SF90 Stradale plug-in hibrid modell egy versenypályán hátulról
2020. november 06.
Louis Camilleri közölte a meglepő, 6,4 százalékos növekedést a tavalyi, ugyanezen időszakhoz képest, valamint elmondta, szerinte sose lesz 100 százalékig elektromos a márka.

További hírek