2020. november 10. | 16:14

Miután visszavonult televíziós szakértő lett, továbbá folyamatosan gyárt autós videókat.

Néhány hét múlva kerek négy éve szerezte meg Nico Rosberg az első és egyben utolsó világbajnoki címét, hogy aztán 2016 decemberében váratlanul bejelentse a visszavonulását. Ez volt az, amire senki sem számított, de a német pilótát olyannyira lefárasztotta, hogy csak egyszer is le tudja végre győzni Lewis Hamiltont, hogy inkább szögre akasztotta a sisakot. Azóta televíziós szakértő lett az F1-es közvetítésekben, csapatot indított abban az elektromos tereprali bajnokságban (ahol Lewis Hamilton is rendelkezik már istállóval) és a saját profilját építgeti.

Ha nem indul a videó, nézd meg a YouTube oldalán.

Így volt ez most is, amikor a csatornájára folyamatosan teszteket és autós érdekességeket gyártó Rosberg kivitt a Nürburgringre egy Porsche Taycan Turbo S modellt, amelynek aztán nagyon odalépett. Az autóról elsősorban azt kell tudni, hogy tisztán elektromos hajtással képes akár 0-ról 100 km/órás sebességre gyorsulni 2,6 másodperc alatt. Az autót összesen 680 lóerős teljesítmény hajtja, végsebessége pedig 260 km/h.

Több tesztet is végrehajtottak, megnézték gyors körön, versenykörülmények között és azt, hogy hogyan viselkedik a kanyarokban. Nedves aszfalton is elnyerte Rosberg tetszését, mindezt a hátsókerék-kormányzással elősegítve. Versenyzőről beszélünk, úgyhogy természetesen azt is meg szerette volna nézni, hogy milyen az autó akkor, ha minden vezetéstámogató rendszer ki van kapcsolva rajta. Látszólag nagy élményt jelentett a Forma-1-es világbajnok számára, hiszen a Porsche jól vizsgázott.

Amennyiben érdekelnek a legendás Porsche modellek az elektromos jövő előtt, nézd meg alábbi videónkat! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján is.