Néhány hét múlva kerek négy éve szerezte meg Nico Rosberg az első és egyben utolsó világbajnoki címét, hogy aztán 2016 decemberében váratlanul bejelentse a visszavonulását. Ez volt az, amire senki sem számított, de a német pilótát olyannyira lefárasztotta, hogy csak egyszer is le tudja végre győzni Lewis Hamiltont, hogy inkább szögre akasztotta a sisakot. Azóta televíziós szakértő lett az F1-es közvetítésekben, csapatot indított abban az elektromos tereprali bajnokságban (ahol Lewis Hamilton is rendelkezik már istállóval) és a saját profilját építgeti.

Ha nem indul a videó, nézd meg a YouTube oldalán.

Így volt ez most is, amikor a csatornájára folyamatosan teszteket és autós érdekességeket gyártó Rosberg kivitt a Nürburgringre egy Porsche Taycan Turbo S modellt, amelynek aztán nagyon odalépett. Az autóról elsősorban azt kell tudni, hogy tisztán elektromos hajtással képes akár 0-ról 100 km/órás sebességre gyorsulni 2,6 másodperc alatt. Az autót összesen 680 lóerős teljesítmény hajtja, végsebessége pedig 260 km/h.

Porsche Taycan Turbo S modell egy országúton menet közben, féloldalról

Több tesztet is végrehajtottak, megnézték gyors körön, versenykörülmények között és azt, hogy hogyan viselkedik a kanyarokban. Nedves aszfalton is elnyerte Rosberg tetszését, mindezt a hátsókerék-kormányzással elősegítve. Versenyzőről beszélünk, úgyhogy természetesen azt is meg szerette volna nézni, hogy milyen az autó akkor, ha minden vezetéstámogató rendszer ki van kapcsolva rajta. Látszólag nagy élményt jelentett a Forma-1-es világbajnok számára, hiszen a Porsche jól vizsgázott.

Amennyiben érdekelnek a legendás Porsche modellek az elektromos jövő előtt, nézd meg alábbi videónkat! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján is.