Nissan GT-R/C: távirányítós autó nagyfiúknak

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Silverstone legendás pályáján 210 km/h-ás sebességet produkált a hétköznapi, PS kontrollerrel irányított Nissan GT-R/C. Te is képes lennél erre?

A konzoljátékok rajongói végre fellélegezhettek, hiszen megérkezett a Gran Turismo Sport PlayStation 4-re. És ha már PS4, akkor a Nissan felkereste a JLB céget, hogy átalakítsanak át  egy eredeti, 542 lóerős Nissan GT-R-t rádióvezérelt sportkupévá! Nem is kellett kétszer mondani, beleépítettek négy robotot, amik a kormányt, sebességváltót és a pedálokat rángatják.

Nissan GT-R/C

A rendszer teszteléséhez a Nissannak szüksége volt egy sofőrre, így került Jann Mardenborough a képbe, aki konzoljátékosból vált valódi pilótává. A versenyzőt Japánból átrepítették Angliába, ahol egy apró helikopterben találta magát, ugyanis innen kellett figyelnie a teszt során az általa navigált Nissan GT-R/C-t.

Nissan GT-R/C

Jann sem a lökhárítóra szerelt kamerákra, sem az óracsoportra nem tudott támaszkodni a veretés közben, csak és kizárólag a szemeire hagyatkozhatott, a helikopter ebből a szempontból a legjobb megoldásnak tűnt. A mérnökök egy kilométeres hatótávot biztosítottak a gyári állapotú DualShock kontrollernek, és természetesen két független biztonsági rendszer is készenlétben volt, az esetleges bakik vagy problémák elkerülése végett.

Nissan GT-R/C sofőr nélkül

Az állandóan mozgó helikopter kiváló rálátást biztosított, bár voltak nehézségei a sportkocsi lekövetésével. 1.17.47-es időt futottak a Silverstoneban, eközben elérték a 210 km/h-ás végsebességet is, az átlag pedig 122 km/h volt. Ez különösen jó eredménynek számít, hiszen pilótával 134 km/h-ás átlagot futottak az autóval a 2,6 kilométeres pályán, sőt, ez megegyezik egy tapasztalt sofőr által navigált 370Z körével.

Na de lássuk, mégis hogyan is teljesített a Nissan GT-R/C Silverstoneban:

Forrás:

TopGear

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
Hegyi drift Hoonigan módra!
2017. augusztus 07.
Az utóbbi években a drift népszerűsége robbanásszerűen nő. Ez természetesen egyre extrémebb irányba tolja a sportot.