Nissan meghajtással működhet az új Mitsubishi Outlander

Közzétéve:
2020-05-09, 00:35

Cserébe a Mitsubishi állítólag felkínálja plug-in hibrid hajtásláncát a Nissan számára.

Te mit szeretsz jobban, adni vagy kapni? A két japán autógyártónál mindkét alternatíva egyszerre jelenti a választ, ugyanis amíg a Nissan kölcsönadja meghajtását a soron következő, újgenerációs Outlandernek, addig a Mitsubishi is igyekszik ezt meghálálni. 

2021 Mitsubishi Outlander 

A Mitsubishinél egy korszak lezárul, ugyanis már jó ideje, egészen pontosan 2014 óta van kínálatban a jelenlegi Outlander. Itt az idő, hogy vérfrissítést kapjon a modell, a Mitsubishi azt látta a legjobbnak, ha a Nissanhoz fordul. Nem kell sokat várni az új SUV érkezésére, hiszen tavaly szeptemberben már titkos teszteléseknek vetették alá, azután pedig megerősítették, hogy az új generáció 2020-ban debütál. Az új Outlander kilétéről azonban még mindig csak keveset tudni, viszont a várakozások felülmúlásaképp készítettek egy render sorozatot. 

Mitsubishi Outlander orra 

Amit egyelőre már biztosan lehet tudni az az, hogy az új Mitsubishi Outlander a következő generációs Nissan Rouge (az európai Nissan Qashqai amerikai megfelelője) alapjaira épül. A Nissan Rouge-nak muszáj lesz szintén ebben az évben debütálnia, mivel, ha ez meghiúsul, a Mitsubishi SUV-je sem lesz jelen még a kereskedésekben. A platform, mely mindkét modell alapját képezi, a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetségen belül jött létre. 

Mitsubishi Outlander kék színben

Az Automotive News azonban arról számolt be, hogy az Outlander motorházteteje alatt egy Nissan erőforrás helyezkedik majd el. Amennyiben ez megvalósul, ez lesz az első alkalom, hogy egy Mitsubishi Nissan motorral funkcionál. 

Ez az információ egyébként Japán Nikkei üzletágából származik. Jelzi a két japán márka közötti mélyebb szövetséget, elősegítve a jelenlegi stratégiát, amely a termékfejlesztés megosztása révén minden bizonnyal csökkenti a költségeket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mitsubishi Lancer Evolution X végső kiadás
2019. június 30.
Izgalmas pletyka kapott szárnyra, miszerint a Mitsubishi újraélesztené a legendás raliautó sorozatot az EVO-t
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.

További hírek