Nyomot hagy az 1150 lóerős Toyota GT86

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Formula Drift bajnokságból ismert Fredric Aasbø egy erősen megpiszkált GT86-tal mutatta meg, mit tud a Millbrook Proving Ground trükkös pályáján

1150 lóerős Toyota GT86

A Toyota pár hete egy szolid 1150 lóerős GT86-tal állt elő, soha jobbat! A japán gyártó marketing részlege szép munkát végzett ezzel a rövidke videóval, a cél ugyanis az volt, hogy egy űrből látható, GT86 logót készítsenek az aszfaltra, gumik füstölése által. Mindez a Millbrook csúszós, mégis biztonságos aszfaltján történt, itt az 1970-es évek óta folyik az új modellek, álcázott autók, friss fejlesztések tesztelése, ezért sem szabad a pályán fényképezni. Természetesen a GT86 érkezése kivételt képez, a hatalmas területen fekvő pálya kényelmes csapatásnak adott otthont, de beszéljen helyettem inkább az alábbi videó:

A drift bajnok pilóta, Fredric Aasbø egy csöppent sem tűnt megilletődöttnek, az alpesi útvonalakat imitáló, kanyargós pályarészen közlekedett kilinccsel előre. A szürke hétköznapokban itt hajtják meg a mindennapokban használt személyautókat, számos promó videót forgattak már itt, így a reklámokból, filmekből ismerős lehet a vidéki utakat idéző nyomvonal.

Toyota GT86

A sportolás természetesen ésszerű körülmények között megengedett, hiszen akadályok, jelzőtáblák lassítják a forgalmat, na meg persze a fák közé behuppanni sem lehet túl kellemes. Csak profiknak ajánlott ilyen hasonlóan erős gépeket meghajtani ezen az igényesen kiépített pályán.

Forrás:

TopGear

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. június 02.
Imádom a stance stílust és a tuningot, de ez már valahogy túl sok.
VW bogár tuning egy parkolóban féloldalról
2020. szeptember 07.
Egy driftcsapat változtatott egy Bogarat elképesztő szörnyeteggé. A kérdés már csak az, hogy bele szabad-e tenni egy ilyen autóba egy ilyen motort?

További hírek