2020. augusztus 11. | 11:56

A Last Edition modell bevezetésével a végéhez ér az SUV V8-as kivitelének forgalmazása.

Míg nálunk a V6 TDI-vel kérhető ez a méretes SUV, addig egyes piacokon V8-as dízellel is lehetett eddig kapni a Volkswagen legnagyobb szabadidő-autóját, a Touareget. Most azonban egy Final Edition limitált szériával kifuttatja ezt a verziót a német gyártó a kínálatából, ráadásul csak Németországban lehet majd megvenni az utolsó példányokat. Összesen 400 darab Final Edition modell készül majd, melybe minden földi jót belepakol a VW.

Kérhető lesz Pure fehér, Malbec vörös, Silicon szürke, Antimony ezüst, Deep Black Pearl és Oryx White Pearl színárnyalatokban. R-Line felszereltséggel kínálják, amelyhez fényes fekete kerékjárati betétek és hátsó diffúzor jár. A „Last Edition” embléma is megjelenik majd több helyen az autón, többek közt a B-oszlopon is.

Felárért teljesen LED-es fényszórók, Innovision Cockpit, adaptív futómű és 21 colos Suzuka fekete felnik is kérhetők. A 4,0 literes dízelmotor egyébként 422 lóerőt és 900 Nm nyomatékot produkál (utóbbit 1250-es fordulattól), amellyel gyakorlatilag majdnem odébb lehetne vontatni Ausztráliát. A 4Motion összkerékhajtás is széria természetesen, amely egy 8 fokozatú automatával dolgozik együtt. Két turbó van rajta, a nagyobbik kb. 2200-as fordulatnál kezdi éreztetni hatását, a kisebbik pedig alacsony fordulaton segít mozgatni a méretes járgányt.

A 0-100-as sprint 4,9 másodpercet vesz igénybe, a végsebességet pedig 250 km/órára korlátozzák. A V8 dízel nyugdíjazása után a Touareg R lesz a csúcsváltozat, amelyben a 3,0 literes, benzines V6 dolgozik együtt egy elektromotorral, a rendszerteljesítmény pedig 462 lóerő és 700 Nm nyomaték.