Nyugdíjazza a V8 dízel Touareget a VW

Közzétéve:
2020-08-11, 09:56

A Last Edition modell bevezetésével a végéhez ér az SUV V8-as kivitelének forgalmazása.

Míg nálunk a V6 TDI-vel kérhető ez a méretes SUV, addig egyes piacokon V8-as dízellel is lehetett eddig kapni a Volkswagen legnagyobb szabadidő-autóját, a Touareget. Most azonban egy Final Edition limitált szériával kifuttatja ezt a verziót a német gyártó a kínálatából, ráadásul csak Németországban lehet majd megvenni az utolsó példányokat. Összesen 400 darab Final Edition modell készül majd, melybe minden földi jót belepakol a VW.

Kérhető lesz Pure fehér, Malbec vörös, Silicon szürke, Antimony ezüst, Deep Black Pearl és Oryx White Pearl színárnyalatokban. R-Line felszereltséggel kínálják, amelyhez fényes fekete kerékjárati betétek és hátsó diffúzor jár. A „Last Edition” embléma is megjelenik majd több helyen az autón, többek közt a B-oszlopon is.

2020-as Volkswagen Touareg elölről

Felárért teljesen LED-es fényszórók, Innovision Cockpit, adaptív futómű és 21 colos Suzuka fekete felnik is kérhetők. A 4,0 literes dízelmotor egyébként 422 lóerőt és 900 Nm nyomatékot produkál (utóbbit 1250-es fordulattól), amellyel gyakorlatilag majdnem odébb lehetne vontatni Ausztráliát. A 4Motion összkerékhajtás is széria természetesen, amely egy 8 fokozatú automatával dolgozik együtt. Két turbó van rajta, a nagyobbik kb. 2200-as fordulatnál kezdi éreztetni hatását, a kisebbik pedig alacsony fordulaton segít mozgatni a méretes járgányt.

A 0-100-as sprint 4,9 másodpercet vesz igénybe, a végsebességet pedig 250 km/órára korlátozzák. A V8 dízel nyugdíjazása után a Touareg R lesz a csúcsváltozat, amelyben a 3,0 literes, benzines V6 dolgozik együtt egy elektromotorral, a rendszerteljesítmény pedig 462 lóerő és 700 Nm nyomaték.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
Volkswagen Passat fészer
2019. július 16.
Igen, egy teljesen legális közúti fészer, mely Guinness rekordot is döntött.

További hírek