2018. június 07. | 18:37

Azt mondják a szépség belülről fakad, ez a kívül-belül módosított Corsa OPC azonban méltó példa arra, hogy rácáfoljon az idézetre!

Az autótuningolás kicsit olyan, mint a photoshopolás, viszont annyival egyszerűbb, hogy a járművek esetében nincsenek eltüntetendő tetoválások, pirszingek, sem bőrkiütések. Ha pedig már német autóról van szó, meg kell említeni a Corsa szintén német tulajdonosát is, Christian Theegartent, akinek autóját a világhírű, Németországban megrendezésre kerülő Opel Treffenen kapták lencsevégre. A találkozón közel 20 ezer Opel közül rendkívül sok újságíró figyelt fel erre a(z) (k)ékesen csillogó gyöngyszemre.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Christian 2010-ben vásárolta meg a Corsa OPC-t (angolosan a VXR-t) az akkori, vadonatúj állapotában. Nem tudom miféle elvetemült ötlet több köteg pénzt pakolni egy autó motorterébe, de Christian pontosan ezt csinálta! De nem holmi kamu pénzt, hanem valóságos dollárokat. Onnantól kezdve már nem volt állított fel határokat a tuningolást illetően, viszont abban biztos volt, hogy egy gondolat mentén viszi végig az építést, az pedig nem volt más, mint a „Változtass meg mindent és csináld rendesen!” című elképzelés.

A Corsa első kerekei fölött lévő kitüremkedés talán az első dolog, ami szembetűnő lehet, az oldalankénti 30 mm-es szélesítésre viszont szükség volt, miután a kisautó 19 colos Advance kerekeket, illetve légrugós felfüggesztésrendszert kapott. Az OPC ezenkívül egy egyedi hűtőráccsal és egy Nürburgring Edition elülső spoilerrel alakult át. Ami pedig a dolláros eljárást illeti, Christiannak annyira bejött a dolog, hogy igyekezett végigvinni a stílust az egész autó küllemén, de a belsejében is egyaránt!

A tuningban már megszokott karbonszálas elemek helyett a Corsánál a bőrhatás került vezető szerepbe, és a tulaj ezzel az anyaggal szerette volna kiemelni illetve bevonni az autó egyes részeit, mint a hátsó diffúzort, a motorháztetőt, a külső visszapillantó tükrök házait és még a tanksapkát is.

Az OPC nem csak külsejével, de belsejével is hódít: a kabin minden apró zeg-zuga bőrrel van bevonva és akármerre kukkant az utas, az veszi őt körül. A kormánykerék, a lábszőnyegek, a műszerfal, a kesztyűtartó, a Recaro sportülések is mind-mind bőrrel készültek, azonban a tető belülről már kifinomultabb és egyedibb Porsche Alcantara bevonattal gazdagodott. Nagyszerű, prémium minőségű munkát végeztek a belsőben a szakemberek és meglepő, hogy még egy ilyen mini autóból is szinte ki lehet hozni az embernek kellő luxust.

A hatalmas összegek mellett a motortérben még egy EDS intercooler, illetve egy Dbilas légszűrő is megtalálható. A brummogásért Friedrich Motorsport fejlesztésű kipufogók felelnek, az OPC megállását egy Fiat Punto Abarthról származó Brembo szett teszi magabiztossá.