Páncélozott tankot csináltak a BMW X7-ből

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-18, 12:02

Ránézésre meg nem mondanánk, hogy egy golyóálló SUV-t nézegetünk.

A kanadai székhelyű Inkas Armored Vehicle Manufacturing nevű cég keze munkáját dicséri az alább megcsodálható páncélozott BMW X7-es. Ez a kocsi azok számára készült, akik szeretik ötvözni a luxust a maximális biztonságérzettel. A terepjáró a nagy teljesítményű puskagolyók, és bizonyos szintig a kézigránátok ellen is védelmet nyújt.

Páncélozott BMW X7

Páncélozott BMW X7

A hétköznapi szem számára a fekete színű Bimmer pont úgy néz ki, mint egy alapkivitelű modell, ami kapott néhány sötétített ablakot. Azok egyébként sokkal vastagabbak, mint a normál autóüvegek, a kocsi a vaskosabb felületeken kívül egy extra ajtót és egy kis ablakot is kapott pluszba. A cég szerint a páncélozott X7-es amellett, hogy remek védelmet nyújt az ismertebb lőszertípusok ellen, még két darab kézigránát egyidejű robbanását is képes túlélni.

 

Páncélozott BMW X7

Páncélozott BMW X7

A jármű speckó futóművel és defekttűrő abroncsokkal van szerelve, előbbinek köszönhetően a BMW-nek az extra terhelés meg sem kottyan, utóbbiakra meg azért van szükség, hogy a rázós helyzetekből is ki tudjon kecmeregni a sofőr minél előbb (utána pedig gyorsan elillanhat a balhé helyszínéről). Az akkumulátor és elektronikus vezérlőmodul kiegészítő védelme az alapcsomag része. Az imént említetteken kívül az alábbi dolgok szerepelnek az opcionálisan választható kiegészítők listáján:

Páncélozott BMW X7 utastere

A motortérben egy módosított erőforrás található, amely 620 lóerő leadására képes. A páncélozott X7-es emellett az 530 lóerős és a 340 lóerős motorral is rendelhető. A nyomatékot egy nyolcfokozatú automata sebességváltó juttatja el a kerekekhez.

A sofőr és az utasok kényelmét nem áldozta fel az Inkas a védelem érdekében, a bőr kárpitozás mellett a BMW-re jellemző kiváló utastér opciók ennél a verdánál is elérhetők. Mondjuk a hozzáadott biztonsági ajtó miatt kicsit szűkült a tér hátul, de nem vészes a helyzet. A kanadaiak azt mondják, hogy ez a világ első olyan páncélozott BMW-je, ami kereskedelmi forgalomban is kapható, de csak külön megrendelésre. Az árról nem ejtett szót a cég, de gondolhatod, hogy nem 2 forintba kerül a cucc.

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti

További hírek