2019. október 16. | 11:12

Nem sokkal a Taycan Turbo és Turbo S bemutatása után lerántották a leplet a 4S névre hallgató legolcsóbb változatról is.

Már a debütáláskor is azt ígérték, hogy később egy jóval olcsóbb változat is érkezik majd  hozzávetőlegesen 43 milliós és az 53 milliós Turbo és Turbo S mellé. Hát ez az idő most eljött és lerántották a leplet a Taycan 4S-ről, amely nem olcsó, de lényegesen kedvezőbb az ára az előbb felsoroltakhoz képest.

A Taycan 4S azonnal megrendelhető, és a tervek szerint 2020 elején már kapható lesz Németországban is, a belpiacos ára 106 ezer euró körül alakul, ami átszámítva 35 millió forintnak felel meg.

A Porsche Taycan 4S két változatban érkezik, ez az akkumulátor kapacitásában mutatkozik meg. Az alapmodellben egy 79,2 kWh teljesítményű akkumulátor található. Ez 390 kW, vagyis 522 lóerő leadására képes. Ami a legfontosabb, hogy 400 km megtételére képes egyetlen töltéssel.

Az extraként kérhető Performance Battery Plus 420 kW-ot, vagyis 563 lovat tud kiszedni a 93,4 kWh-s akkumulátorból. Ebben az esetben pedig 460 km-t tud teljesíteni a WLTP szerint. Mind a két esetben 3,8 másodpercre korlátozták a 0-100-as sprint időt és 250 km/óra a vége.

Egy kis összehasonlítás, a gyorsulása majdnem megegyezik a Tesla Model S Long Range 3,7 másodperces szintidejével, ennek az ára Amerikában 23 millió forintnak felel meg és 600 km-t tud megtenni egyetlen töltéssel. A Tesla Model 3 Performance 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, ennek ára pedig nem karcolja a 17 milliót.

A két drágább modellhez hasonlóan tengelyenként egy villanymotor került beépítésre, szóval a hajtáslánc tekintetében nem történt nagy változás. Az utastérben nem történt változás.

Kívülről felismerhető az aerodinamikailag optimálisra tervezett 19 colos felnikről, a vörös féknyergekről, amelyek a kétajtós modellek sajátosságai. Az első splitterek, az oldalsó szoknyák és a fekete hátsó diffúzor szintén szintén feltűnővé teszi a hangtalan Taycan 4S-t.