A Rimac C_Two prototípusa végre megérkezett

Közzétéve:
2019-12-20, 07:27

Az 1914 lóerős elektromos hiperautó a jövő év végén már az ügyfeleknél lehet.

Néhány éve várok már erre a bejelentésre, ugyan a 2018-as Genfi Autószalonon már lehetett látni, azonban eddig tökéletesítették, viszont már a gyártás-specifikus prototípusok az utakat róják. A Rimac C_Two gyártásba kerülő, végső változata a 2020-as Genfi Autószalonon lesz látható.

Ezzel ellentétes, hogy első ránézésre nem sok eltérés van az előző koncepciók és a lenti videóban bemutatott prototípus között. A Rimac sajtóközleménye szerint a tesztelés tovább fejleszti és finomítja az elektromos hiperautót. A gyártásba kerülés előtt 17 prototípusból nyernek adatokat, ez több mint kétszerese az évtized elején épült Concept One autóknak.

A Rimac C_Two prototípusa menet közben

„Keményen dolgozunk azon, hogy pontosan olyan legyen az autó, amilyennek elképzeltük. Ez egy új hiperautó lesz, amely kihasználja az elektromos hajtás minden előnyét, és emellett hihetetlen vezetési élményt nyújt a sofőr számára. Mérnöki szempontból idővel ez egy műszaki remekmű lesz. Azt akarjuk, hogy ez az autó intuitív és használható legyen, ehhez elengedhetetlen a tesztelési és finomítási folyamat. A C_Two vezetése valami egészen más lesz” – mondta Matt Rimac, a cég alapítója és vezérigazgatója.

A C_Two Genfben egy másik névvel debütál majd, amely továbbra is hétpecsétes titok. Az viszont biztos, hogy az összkerékhajtással ellátott elektromos szörny 1914 lóerőt, vagyis 1427 kilowatt energiát termel majd, ennek megfelelően 2 másodperc alatt kell teljesítenie a 0-100 sprintet.

Címkék:

Kapcsolódó írások

A Porsche bevásárolta magát a horvát Rimac-ba
2018. június 22.
A Porsche megvásárolta a horvát manufaktúra, a Rimac cég 10%-át.
Pininfarina Battista a 2019-es Genfi Autószalonon
2019. március 06.
A Genfi autószalon és a világ egyik legerősebb elektromosa

További hírek