Rögzíti a balesetről készült felvételeket ez a visszapillantóba épített kamera

Közzétéve:
2020-09-02, 04:57

Jajj annak, aki egy ilyen kütyüvel felszerelt autóba belerongyol.

Új funkcióval bővül a Gentex visszapillantóba épített kamerás berendezése. A beépített digitális videófelvevő automatikusan megőrzi és tárolja a balesetről készült képi anyagot. Az amerikai vállalat újítása elsőként a Toyota Harrierben lesz elérhető, mely egy RAV4 alapján készült crossover, amit többek között a japán, kínai és dél-koreai piacon értékesítenek.

A rendszer a Gentex által kifejlesztett Teljes Kijelzős Tükörre (Full Display Mirror) épül, mely egy hátrafelé néző kamera segítségével a jármű mögött történtekről vetít ki képeket. A mérnökök ezt kiegészítették egy előrefelé néző felvevő eszközzel, valamint a tükörbe épített memóriakártya-hellyel. A rendszer kétórányi anyagot képes felvenni és tárolni, mielőtt felülírná azt egy új videóval. Baleset esetén az ütközés előtti és utáni 20-20 másodperc is rögzítésre kerül, ezt a berendezés egy különálló fájlba menti el.

visszapillantó tükör

A Gentex vezetősége hisz benne, hogy a kiegészítő tetszeni fog a vásárlóknak és a flották üzemeltetőinek, beleértve azokat, akik önvezető technológiával ellátott autókkal rendelkeznek.

„Ahogy az autók felszereltsége egyre magasabb lesz, úgy nő az igény arra, hogy baleset esetén vissza lehessen nézni, mi is történt pontosan. Japánban és Dél-Koreában a balesetek pontos követhetőségéről és a konkrét információról van szó, így világos bizonyíték áll rendelkezésre ahelyett, hogy mindenki csak mondaná a saját igazát” - mondta Neil Boehm, a Gentex technológiai igazgatója.

A berendezés a Toyota Harrier modelleknél általában szériafelszereltségként jelenik meg. Különálló vásárlás esetén az eszköz ára 830 dollár (245 ezer forint), közölte Craig Piersma, az amerikai vállalat marketing igazgatója.

„A délkelet-ázsiai piacon hatalmas a kereslet egy ilyen termék iránt. A Toyota népszerűségének növekedésével együtt ez a rendszer is egyre nagyobb érdeklődést válthat ki. Ami az amerikai piacot illeti, ott egy pár évet még várni kell, amíg a dolgok elindulnak ebbe az irányba” - tette hozzá Boehm.

Ha látsz valami érdekeset az utakon, és szeretnéd, hogy közzétegyük, küldd be nekünk, és akár egy Alapjáratos ajándékcsomagra is szert tehetsz!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek