Sikerült még egyedibbé tenni az amúgy is ritka Bugatti modellt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-03, 13:59

A gazdag megrendelő nehéz kihívás elé állította a formatervezőket.

A Bugatti három évvel ezelőtt, vagyis 2018-ban mutatta be a Chiron megvadított változatát, a Divót, ebből a modellből mindössze 40 darabot épített a francia cég. A közel 6 millió dollárba kerülő autó tehát már önmagában különleges, de volt egy titokzatos megrendelő, akinek az volt a kérése, hogy a neki leszállított példányt tegyék még egyedibbé, hogy ténylegesen ki tudjon tűnni a tömegből.

Bugatti Divo Lady Bug

Bugatti Divo Lady Bug

Bugatti Divo Lady Bug

A Bugatti szakemberei nem mondtak nemet a kérésre, és újragontolták a kiválasztott Divót. Ez így első hangzásra nem tűnik nagy dolognak, pedig az volt. A kivitelezés több mint 18 hónapot vett igénybe, példának okáért speciális színárnyalatokat is ki kellett keverni Customer Special Red és Graphite néven. Mindkettő fémes árnyalatú, és meglehetősen jól néznek ki a karosszéria-elemeken.

Bugatti Divo Lady Bug

A dizájn is telitalálat (szerintem), a cég az ügyféllel együtt döntött a gyémánt alakú minták mellett, ezekből nagyjából 1600 darab került az autóra. A tervezési folyamat a számítógépes modellezéssel kezdődött, aztán fóliázást alkalmaztak egy tesztautón. A formatervezőknek nagyon precíznek kellett lenniük a számítógépes tervezés folyamán, ugyanis a legapróbb hiba sem fért bele, dobhattak mindent a kukába, ha akár csak egy milliméterrel is elcsúszott valahol a dolog. A Bugatti Design fejese elmondta, a sok sikertelen ötlet és kísérlet után már közel álltak ahhoz, hogy közöljék a klienssel, egyszerűen képtelenek teljesíteni a sóhaját.

Végül aztán sikerrel járt a Bugatti, elkészült a speciális festés, az egyedi külsővel rendelkező Divo a Lady Bug nevet kapta. Az autó tulajdonosa elégedett lehet, ezzel a kocsival biztosan kitűnik majd a tömegből, még a többi Divo-tulaj is irigykedve nézhet a kocsijára.

Bugatti Divo Lady Bug

Bugatti Divo Lady Bug

A Divo egy 8.0 literes W16-os, quadturbós motorral van szerelve, amely 1500 lóerővel és 1600 Nm nyomatékkal bír. A bődületes teljesítményt a hétfokozatú duplakuplungos váltó juttatja el mind a négy kerékhez. Az autó végsebessége 380 kilométer/óra.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti 2019
2019. március 06.
A Bugatti a 2019-es Genfi Autószalonon mutatta meg a világ jelenlegi legdrágább autóját

További hírek