A Tesla és a VW keresztezéséből született ez a menő Voltswagen

Közzétéve:
2020-04-02, 10:02

Ez az 1969-es Volkswagen T2-es teherautó a modern technikát és a klasszikus stílust ötvözi.

A Tesla Cybertruck egyszerűen hihetetlen, bár sajnos még nem került sorozatgyártásba. A klasszikus Volkswagen T2-es pickup viszont egy létező modell, amely megvásárolható a használtautó-piacon. Ugyan ez nem elektromos, mivel egy gyenge, négyhengeres erőforrás dolgozik benne, legalábbis általában. Létezik azonban egy olyan példány, amelybe a léghűtéses motor helyett egy Tesla rendszer került.

Az Egyesült Királyságban található Electric Classic Cars munkatársai az 1969-es T2-es Crew Cab modellbe integráltak egy 450 lóerős elektromotort, ez a teljesítmény 10-szer annyi, mint ami eredetileg hajtotta a T2-t. A Petrol Ped nevű YouTube csatorna műsorvezetője pedig ment is egy kört a lassú teknősből gyors nyúllá avanzsáló retró vassal.

Az 1969-es Volkswagen pickup

Szerencsére a Tesla Model X-ből átvett 100 kWh-os akkumulátor és a Model S hajtás biztosítja, hogy ez az 51 éves modell nagyon komolyat tudjon gyorsulni. A tulaj szerint kicsivel több mint 320 km megtételére képes egyetlen töltéssel, ami elég kevés a jelenlegi Tesla SUV hatótávjához képest.

Emellé persze a VW kisteherautó modern futóművet, kormányművet és egy feltűnő "Voltswagen" jelvényt is kapott. A belső tér nagyjából korhű maradt, a legnagyobb változás a műszerfal közepén található kisméretű érintőképernyő, amely lehetővé teszi a sofőr számára az előre- és hátramenet kapcsolását. Így nincs szükség sebességváltóra vagy kuplungra, sőt még kipufogóra sem. A donorautót korábban Dél-Afrikában használták tűzoltó kocsinak, így egy budapesti villamosra emlékeztető csengő is van az autóban, amellyel jelezni lehet a gyalogosoknak, ha esetleg nem hallanák a T2 közeledését.

Kapcsolódó írások

Nem mindenki sikeres az elektromos autók piacán
2018. február 19.
Jól fogynak Európában az elektromos autók, 2017-ben összesen 306 ezer ilyen járművet adtak el. A kínai gyártók azonban még fejtörést okozhatnak.
Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe

További hírek