Vajon a Tesla Cybertruck a bemutatott állapotban kerül gyártásba?

Közzétéve:
2020-02-11, 16:18

Simán benne van a pakliban, hogy még fejlesztenek rajta a 2021-es forgalomba kerülés előtt.

Tesla Cybertruck sokkolta a világot. Amikor néhány hónappal ezelőtt Elon Musk bemutatta a futurisztikus stílusú, golyóálló rozsdamentes acél exoskeleton vázzal rendelkező nagy teljesítményű pickupot. A Tesla azonban a Cybertruck koncepcióról rántotta le a leplet, a gyártásba kerülő változat minden bizonnyal néhány módosításon még át fog esni.

A Tesla Cybertruck menet közben

Alex Guberman, az E For Electric YouTube csatornáján fejti ki gondolatait ebben a témában. Alex megemlíti például az oldalsó tükrök hiányát, a rozsdamentes acél- és a golyóálló üveg vastagságát, a négymotoros konfigurációt és a nem szokványos kormányt, ezek olyan dolgok, amelyek megváltozhatnak a gyártásig.

A Tesla Cybertruck oldalról

Az egyik dolog, amit észrevettünk, hogy Youtuber látszólag nem volt tisztában azzal, hogy Tesla hogyan rejtette el a külső visszapillantókat az első sárvédőbe. Jelenleg az Egyesült Államokban hatályos szabályozásokkal ellentétes az oldalsó tükrök helyett oldalnézeti kamerák használata. Természetesen lehet oldalkamerája is, de a tükrök továbbra is kötelezőek. Európában és a világ többi részén nincs szükség tükörre, ha a járművet olyan kamerarendszerrel látják el, amely megfelel a jogszabályoknak.

A Tesla Cybertruck hátulról fotózva nyitott platóval

Van azonban remény az Egyesült Államok számára ebben a témában. A Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatósága (NHTSA) jelenleg fontolóra veszi az oldalsó kamerák engedélyezését. Nagyon jó esély van arra, hogy az Egyesült Államokban engedélyezzék az oldalsó nézetű kamerákat, mire a Tesla körülbelül két éven belül forgalomba hozza a Cybertruckot.

Ha Cybertruckot még nem is, de Tesla Model X-t és Tesla Roadstert konfigurálhatsz a mah-ev.hu weboldalon! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2016. november 18.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány

További hírek